Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

ZAKON O SVETKOVANJU VJERSKIH PRAZNIKA: Povodom Kurbanskog bajrama neradni dani za zaposlene islamske vjeroispovjesti 21, 22. i četvrtak 23. avgust 2018. godine

Povodom predstojećeg vjerskog praznika – Kurbanskog bajrama, za zaposlene islamske vjeroispovjesti, Ministarstvo rada i socijalnog staranja, daje saopštenje za javnost.

Više

U PRIPREMI IZMJENE ZAKONA O SUDOVIMA: Predviđeno da mir i bezbjednost u sudnicama obezbjeđuje isključivo sudska policija

Izmjenama Zakona o sudovima ("Sl. list CG", br. 11/2015), koje će inicirati Vrhovni sud, predviđeno je da mir i bezbjednosti u sudnicama obezbjeđuje isključivo sudska policija, a ne službenici Uprave policije i zaposleni u firmama čija je djelatnost zaštita objekata.

Više

JAVNA RASPRAVA O NACRTU ZAKONA O SIGURNOSTI OPERACIJA SA UGLJOVODONICIMA: Rasprava će trajati do 21. septembra 2018. godine

Ministarstvo ekonomije, u skladu sa Uredbom o postupku i načinu sprovođenja javne rasprave u pripremi zakona ("Sl. list CG", br. 12/2012) i članom 20 Uredbe o izboru predstavnika nevladinih organizacija u radna tijela organa državne uprave i sprovođenju javne rasprave u pripremi zakona i strategija ("Sl. list CG", br. 41/2018), obavještava zainteresovanu javnost da pokreće javnu raspravu o Nacrtu zakona o sigurnosti operacija sa ugljovodonicima.

Više

PRAVILNIK O SPROVOĐENJU MJERA ZA SPRJEČAVANJE I SUZBIJANJE BOLNIČKIH INFEKCIJA: Pravilnik na usaglašavanju uskoro se očekuje njegova primjena

Pravilnik o sprovođenju mjera za sprječavanje i suzbijanje bolničkih infekcija počeće uskoro da se primjenjuje, najavio je direktor Direktorata za javno zdravlje, Miro Knežević. On je ukazao da se Pravilnik, u čijoj su izradi učestavovali najeminentniji stručnjaci, trenutno usaglašava sa zakonodavstvom i da očekuje njegovu punu primjenu u najskorijem roku.

Više

CENTRALNA BANKA: Odlilo se 205 miliona eura

Ukupan priliv stranih direktnih investicija (SDI) u prvih pet mjeseci ove godine iznosio je 265 miliona eura, dok se istovremeno iz zemlje odlilo 205,1 milion eura, pokazuju preliminarni podaci Centralne banke (CBCG).

Više