Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

GODIŠNJI IZVJEŠTAJ O RADU SUDSKOG SAVJETA I UKUPNOM STANJU U SUDSTVU ZA 2016. GODINU: Sudije Privrednog suda u prosjeku riješile po 466 predmeta doprinijevši time da ova sudska instanca bude najažurnija u Crnoj Gori. Slijede viši sudovi, Vrhovni sud, Apelacioni sud, Upravni sud i osnovni sudovi

Sudije Privrednog suda, njih 16, u prošloj godini su u prosjeku riješile po 466 predmeta doprinijevši time da ova sudska instanca bude najažurnija u Crnoj Gori, pokazuju podaci iz Godišnjeg izvještaja o radu Sudskog savjeta i ukupnom stanju u sudstvu za 2016. godinu.

Više

PREDLOG ZAKONA O IZVRŠENJU ODLUKE USTAVNOG SUDA CRNE GORE U – I BROJ 6/16 OD 19. APRILA 2017. GODINE: Predviđeno je da po stupanju Zakona na snagu korisnice koje primaju naknadu za majke troje i više djece imaju rok od osam do 30 dana da ostvare prava koja su im propisana ovim aktom

Nakon što na snagu stupi Zakon o izvršenju Odluke Ustavnog suda Crne Gore U – I broj 6/16 od 19. aprila 2017. godine, korisnice koje primaju naknadu za majke troje i više djece imaju rok od osam do 30 dana da ostvare prava koja su im propisana ovim aktom.

Više

JAVNI POZIV NEVLADINIM ORGANIZACIJAMA ZA PREDLAGANJE TRI KANDIDATA/KINJE ZA KOMISIJU ZA PRAĆENJE SPROVOĐENJA STRATEGIJE ZA ZAŠTITU LICA SA INVALIDITETOM OD DISKRIMINACIJE I PROMOCIJU JEDNAKOSTI ZA PERIOD 2017-2021.

U skladu sa Uredbom o načinu i postupku ostvarivanja saradnje organa državne uprave i nevladinih organizacija ("Sl. list CG", br. 7/2012), Ministarstvo za ljudska i manjinska prava upućuje Javni poziv nevladinim organizacijama za predlaganje tri kandidata/kinje za člana/icu Komisije za praćenje sprovođenja Strategije za zaštitu lica sa invaliditetom od diskriminacije i promociju jednakosti za period 2017-2021 godine.

Više