Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

RAZMATRA SE UVOĐENJE FINANSIJSKE ODGOVORNOSTI DRŽAVNIH ORGANA U ČIJEM RADU JE UTVRĐENA POVREDA EVROPSKE KONVENCIJE ZA ZAŠTITU LJUDSKIH PRAVA I OSNOVNIH SLOBODA

Po ugledu na praksu država članica EU predloženo je razmatranje mogućnosti uvođenja finansijske odgovornosti onih državnih organa u čijem radu je utvrđena povreda Evropske konvencije za zaštitu ljudskih prava i osnovnih sloboda, saopštila je zastupnica Crne Gore pred Evropskim sudom za ljudska prava Valentina Pavličić, istakavši da se time podiže stepen odgovornosti i profesionalnosti u radu državnih organa.

Više

VLADA CG: Utvrđeni Predlog zakona o saradnji Crne Gore sa dijasporom - iseljenicima, Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o veterinarstvu

Vlada Crne Gore je na 76. sjednici kojom je predsjedavao predsjednik Duško Marković utvrdila Predlog zakona o saradnji Crne Gore sa dijasporom - iseljenicima...

Više

ZAKON O STEČAJU: Ukinute odredbe o izboru stečajnih upravnika, koje su suprotne Ustavu i evropskoj praksi

Ustavni sud ukinuo je stav 2 člana 25 Zakona o stečaju ("Sl. list CG", br. 1/2011 i 53/2016), kojim su regulisani uslovi za imenovanje stečajnih upravnika. Sporni član nije propisao na koji način će stečajni sudija cijeniti "potrebnu stručnost i poslovno iskustvo potrebno za vođenje stečajnog postupka" prilikom imenovanja pravnika.

Više

ZAKON O PLANIRANJU PROSTORA I IZGRADNJI OBJEKATA: Za legalizaciju podnijeto samo 1.735 zahtjeva

Interesovanje vlasnika bespravno podignutih objekata za legalizaciju svojih kuća je slabo, a do sada je lokalnim samoupravama u Crnoj Gori, kako je saopšteno iz Ministarstva održivog razvoja i turizma predato 1.735 zahtjeva.

Više

JAVNA RASPRAVA O NACRTA ZAKONA O MLADIMA: Rasprava će trajati 40 dana

Ministarstvo sporta daje na javnu raspravu Nacrt zakona o mladima i upućuje javni poziv građanima, naučnoj i stručnoj javnosti, državnim organima, političkim strankama, nevladinim organizacijama, međunarodnim organizacijama, medijima i svim ostalim zainteresovanim organizacijama, da se uključe u javnu raspravu i daju svoj doprinos u razmatranju Nacrta zakona o mladima.

Više

SKUPŠTINA I DRI POTPISALE PROTOKOL O SARADNJI

Predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović i predsjednik Senata Državne revizorske institucije dr Milan Dabović potpisali su Protokol o saradnji kojim su definisane mjere za unaprjeđenje međusobne saradnje u cilju ostvarivanja djelotvorne budžetske kontrole i promovisanja odgovornosti, transparentnosti i dobrog rukovođenja u oblasti javnih finansija.

Više

POTPISAN UGOVOR O FINANSIJSKOM ARANŽMANU SA SVJETSKOM BANKOM

Ministar finansija Darko Radunović i direktor Svjetske banke za našu zemlju Emanuel Salinas, potpisali su Ugovor o finansijskom aranžmanu u iznosu od 250 miliona eura.

Više

EVROPSKA BANKA ZA OBNOVU I RAZVOJ: Rast CG ekonomije u 2018. godini 3,3 odsto

Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD), sa sjedištem u Londonu, zadržala je u majskom izvještaju raniju prognozu rasta crnogorske ekonomije za ovu godinu od 3,3 odsto.

Više