Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

SPREMAN NACRT NOVOG ZAKONA O IZBORU POSLANIKA I ODBORNIKA: Smanjen broj potpisa potrebnih za podršku listama za izbor

Radna grupa Odbora za reformu izbornog zakonodavstva pripremila je Nacrt novog zakona o izboru poslanika i odbornika kojim je profesionalizovana Državna izborna komisija i omogućeno individualno kandidovanje, saopštio je član tog skupštinskog tijela, Boris Mugoša.

Više

CENTRALNA BANKA RAZMATRA MOGUĆE MODELE INSTANT I BESKONTAKTNOG PLAĆANJA U CRNOJ GORI

Centralna banka Crne Gore trenutno sprovodi neophodne aktivnosti na analizi optimalnog modela instant plaćanja u Crnoj Gori i analizira mogućnosti beskontaktnog plaćanja na prodajnom mjestu, putem pametnog telefona, kao i slanje zahtjeva i iniciranje plaćanja kroz mobilnu aplikaciju, saopšteno je Dnevnim novinama u CBCG.

Više

ZAKON O OGRANIČAVANJU UPOTREBE DUVANSKIH PROIZVODA: 14. avgusta stupa na snagu zabrana pušenja u zatvorenom prostoru

Zabrana pušenja u zatvorenom prostoru stupa na snagu od srijede, 14. avgusta nakon što je Zakon o ograničavanju upotrebe duvanskih proizvoda ("Sl. list CG", br. 46/2019) od 7.8.2019. objavljen u Službenom listu Crne Gore 7. avgusta.

Više

PORESKI DUG SMANJEN ZA VIŠE OD 190 MILIONA €

Prema analizi izvršenoj na kraju 2018. godine, ukupni dospjeli poreski dug iznosio je 397,4 miliona eura, što predstavlja smanjenje za preko 190 miliona eura u protekle tri godine, saopštio je Danu direkor Poreske uprave Miomir M. Mugoša.

Više

EVROPSKE INTEGRACIJE: Potrebno uskladiti pravni i organizacioni okvir u oblasti zapošljavanja kako bi se ispunili uslovi iz pregovaračkog poglavlja 2 o slobodnom kretanju radnika u EU

Ljekari, stomatolozi, inženjeri, arhitekte, kao i zanatlije nedostaju evropskom tržištu rada. Da li će crnogorski radnici masovno odlaziti u države EU, onoga dana kada postanemo članica, teško je u ovom trenutku procijeniti, kaže za TVCG Ljiljana Simović, glavni pregovarač za Poglavlje 2 - Sloboda kretanja radnika.

Više

PREDSJEDNIK SAVJETA ZA BORBU PROTIV KORUPCIJE BIĆE IZABRAN 20. AVGUSTA

Savjet Agencije za sprječavanje korupcije (ASK) izabraće predsjednika tog tijela na sjednici koja će biti održana 20. avgusta.

Više

SMANJEN BROJ PREDMETA PRED UPRAVNIM SUDOM

Upravni sud Crne Gore u prvih šest mjeseci ove godine imao je u radu 13,8 hiljada predmeta, a riješena su 3.622, pokazao je Polugodišnji izvještaj o radu tog suda.

Više

ZATVOR U MOJKOVCU BIĆE IZGRAĐEN DO 2022. GODINE

Informacija o projektu Izgradnje Zatvora za sjevernu regiju Crne Gore u Mojkovcu, razmatrana je na posljednjoj sjednici Vlade, a cilj tog projekta je poboljšanja uslova za izvršenje kazne zatvora i dugotrajnog zatvora u našoj zemlji. Gradnja zatvora predviđena je Strategijom za izvršenje krivičnih sankcija 2017-2021. Zatvor će imati prostora za 250 zatvorenika, a u njemu će biti zaposleno 110 čuvara.

Više