Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

SKUPŠTINA CG: 19. marta 2018. godine Treća sjednica Prvog redovnog zasijedanja - Razmatranje predloga zakona

Treća sjednica Prvog redovnog (proljećnjeg) zasijedanja u 2018. godini biće održana 19. marta 2018. godine, sa početkom u 11 časova, u Plenarnoj sali.

Više

U PRIPREMI GRAĐANSKI ZAKONIK CRNE GORE

Objedinjavanjem pravnih pravila i normi koje uređuju ugovorna, porodična, nasljedna i druga građanska prava, obezbijediće se veća pravnu sigurnost građana i privrede, ocijenio je potpredsjednik Vlade Zoran Pažin.

Više

U PRIPREMI ZAKON O ZAŠTITNIKU DRŽAVNIH INTERESA: Zakonom će biti riješeno pitanje sudskih troškova u radnim sporovima pokrenutim zbog zakidanja na platama i naknadama u javnom sektoru

Rukovodioci u javnom sektoru treba da snose odgovornost što država plaća milionske iznose za sudske troškove u radnim sporovima pokrenutim zbog zakidanja na platama i naknadama, smatraju advokati i sindikalci.

Više

NEOPHODNE IZMJENE PROPISA ZA USPOSTAVLJANJE DVOSMJERNOG SISTEMA PLAĆANJA U PAYPAL SISTEMU

Skoro četiri godine nakon ulaska Crne Gore u PayPal sistem crnogorski korisnici i dalje čekaju da im se omogući primanje novca putem jednog od najpoznatijih servisa za plaćanje preko interneta. U nadležnom Ministarstvu javne uprave, ne mogu da preciziraju datum kada bi se to moglo desiti.

Više

UREDBA O LICIMA KOJIMA SE IZDAJE DIPLOMATSKI I SLUŽBENI PASOŠ: Trajanje diplomatskog pasoša ograničeno je na pet godina i nosioci ovih dokumenata dužni su da ih nakon tog perioda vrate. Vraćanje dokumenata nužno je i nakon prestanka funkcije

Diplomatski pasoš, koji je uglavnom statusni simbol, ali garantuje i privilegije, poput preskakanja redova na granicama, u Crnoj Gori je nakon donošenja Uredbe o izmjenama i dopunama Uredbe o licima kojima se izdaje diplomatski i službeni pasoš ("Sl. list CG", br. 34/2013) imalo 414 osoba.

Više