Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

SPECIJALNO DRŽAVNO TUŽILAŠTVO: Tužilačkom savjetu biće upućen predlog da se poveća broj specijalnih tužilaca

Specijalni državni tužilac Milivoje Katnić, zatražiće od Tužilačkog savjeta povećanje broja specijalnih tužilaca.

Više

VLADA CG: Utvrđeni predlozi Zakona o elektoronskoj identifikaciji i elektronskom potpisu, o nedozvoljenom oglašavanju, o izmjenama i dopunama Zakona o slobodnom pristupu informacijama, o izmjenama i dopunama Zakona o zaradama zaposlenih u javnom sektoru

U okviru procesa usklađivanja sa evropskim zakonodavstvom, Vlada Crne Gore je na šesnaestoj sjednici, kojom je predsjedavao predsjednik Duško Marković, utvrdila Predlog zakona o elektoronskoj identifikaciji i elektronskom potpisu. Cilj donošenja ovog zakona je povećanje povjerenja u elektronske transakcije putem uređenja sigurnog i pouzdanog pravnog okvira, brz napredak u ključnim oblastima digitalne ekonomije i promovisanje jedinstvenog digitalnog tržišta, olakšavanjem prekogranične upotrebe usluga na internetu.

Više

U PRIPREMI IZMJENE ZAKONA O SUDOVIMA

Predsjednica Vrhovnog suda Vesna Medenica podržala je Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Krivičnog zakonika Crne Gore, kojim bi se mogle uvesti i zatvorske kazne za kritikovanje rada sudova i tužilaca.

Više

JAVNI POZIV ZA KONSULTACIJE O PRIPREMI NACRTA ZAKONA O LOKALNOJ SAMOUPRAVI

Na osnovu člana 7 Uredbe o postupku i načinu sprovođenja javne rasprave u pripremi zakona ("Sl. list CG", br. 12/2012), i člana 3 Uredbe o načinu i postupku ostvarivanja saradnje organa državne uprave i nevladinih organizacija ("Sl. list CG", br. 7/2012) Ministarstvo javne uprave, upućuje javni poziv za konsultacije građanima, stručnim i naučnim institucijama, državnim organima, strukovnim udruženjima, političkim strankama, nevladinim organizacijama, medijima i drugim zainteresovanim organima, organizacijama, udruženjima i pojedincima (zainteresovana javnost) da se uključe u postupak pripreme Nacrta zakona o lokalnoj samoupravi, i dostave svoje inicijative, predloge, sugestije i komentare u pisanom i elektronskom obliku Ministarstvu javne uprave na adresu: Podgorica, Rimski trg br. 45, ili na e-mail: senad.crnovrsanin@mju.gov.me.

Više

JAVNI POZIV ZA UČEŠĆE U PRIPREMI NACRTA ZAKONA O STRUKTURNIM MJERAMA, UREĐENJU TRŽIŠTA I DRŽAVNOJ POMOĆI U RIBARSTVU I JAVNI POZIV NVO ZA PREDLAGANJE KANDIDATA ZA ČLANA RADNE GRUPE ZA PRIPREMU NACRTA ZAKONA

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja upućuje Javni poziv zainteresovanoj javnosti da se uključe u postupak pripreme Nacrta zakona o strukturnim mjerama, uređenju tržišta i državnoj pomoći u ribarstvu.

Više

JAVNI POZIV ZA DODJELU PODRŠKE INVESTICIJAMA U ADAPTACIJU PLANINSKIH KATUNA ZA 2017. GODINU

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja, u skladu sa Agrobudžetom za 2017. godinu i budžetskom linijom "Diverzifikacija ekonomskih aktivnosti u ruralnim područjima", objavilo je Javni poziv za dodjelu podrške investicijama u adaptaciju planinskih katuna.

Više