Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

JAVNI POZIV ZA KONSULTACIJE O PRIPREMI NACRTA ZAKONA O LOKALNOJ SAMOUPRAVI

13.03.2017.


Na osnovu člana 7 Uredbe o postupku i načinu sprovođenja javne rasprave u pripremi zakona ("Sl. list CG", br. 12/2012), i člana 3 Uredbe o načinu i postupku ostvarivanja saradnje organa državne uprave i nevladinih organizacija ("Sl. list CG", br. 7/2012) Ministarstvo javne uprave, upućuje javni poziv za konsultacije građanima, stručnim i naučnim institucijama, državnim organima, strukovnim udruženjima, političkim strankama, nevladinim organizacijama, medijima i drugim zainteresovanim organima, organizacijama, udruženjima i pojedincima (zainteresovana javnost) da se uključe u postupak pripreme Nacrta zakona o lokalnoj samoupravi, i dostave svoje inicijative, predloge, sugestije i komentare u pisanom i elektronskom obliku Ministarstvu javne uprave na adresu: Podgorica, Rimski trg br. 45, ili na e-mail: senad.crnovrsanin@mju.gov.me.

Konsultacije zainteresovane javnosti o pripremi Nacrta zakona trajaće 20 dana od dana objavljivanja ovog poziva.

Konsultacijama se obezbjeđuje informisanje najšire javnosti o planiranim aktivnostima na pripremi zakona.

Ministarstvo javne uprave će sve prispjele inicijative, prijedloge, sugestije i komentare razmotriti i uzeti u obzir prilikom sačinjavanja Nacrta Zakona o lokalnoj samoupravi.

Odluku o izboru predstavnika nevladinih organizacija za člana Radne grupe za izradu Predloga Zakona o lokalnoj samoupravi, možete preuzeti ovdje.


IZVOR: Vebsajt Ministarstva javne uprave, 09.03.2017.