Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

OCJENA USTAVNOSTI I ZAKONITOSTI: Nisu prihvaćene inicijative za ocjenu ustavnosti zakona o sudskom savjetu i sudijama i o radu

Ustavni sud Crne Gore, u sastavu: predsjedavajući sudija Desanka Lopičić i sudije – dr Dragoljub Drašković, Milorad Gogić, Miodrag Iličković, Mevlida Muratović, mr Hamdija Šarkinović i Budimir Šćepanović.

Više

NEVLADINE ORGANIZACIJE TRAŽE HITAN IZBOR PREDSJEDNIKA USTAVNOG SUDA

Nevladine organizacije Akcija za ljudska prava (HRA), Centar za građanske slobode (CEGAS), Evropska asocijacija za pravo i finansije (EALF), Institut alternativa (IA), Institut za vladavinu prava (IVP) i Mreža za afirmaciju nevladinog sektora (MANS) pozdravljaju odluku Ustavnog suda od 06.11.2020. godine da, nakon više od devet mjeseci, donese odluku o zakazivanju izbora za predsjednika Ustavnog suda i da se ovlasti najstariji sudija, Hamdija Šarkinović, da sprovede pripremne aktivnosti za izbor predsjednika, navodi se u zajedničkom saopštenju.

Više

ZAKON O OSNOVNOM OBRAZOVANjU I VASPITANjU: Udruženje nastavnika društvene grupe predmeta traži da se omogući jedna zaključna ocjena za polugođe

Udruženje nastavnika društvene grupe predmeta Crne Gore, zbog situacije i uslova u kojima zaposleni u prosvjeti održavaju nastavu po izmijenjenom Školskom kalendaru, u cilju blagovremenog i objektivnog ocjenjivanja naših učenika, zahtijeva da Ministarstvo prosvjete nađe razumijevanje, prije svega prema učenicima, i omogući jednu zaključnu ocjenu za prvo polugodište.

Više

UREDBA O NAČINU OBRAZOVANJA MAKSIMALNIH MALOPRODAJNIH CIJENA NAFTNIH DERIVATA: Jeftiniji benzin

Benzin i lož ulje su od 10. novembra u Crnoj Gori pojeftinili jedan do četiri centa, saopšteno je iz Ministarstva ekonomije.

Više