Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

ZAVRŠEN PROCES RATIFIKACIJE PROTOKOLA O PRISTUPANJU CRNE GORE NATO–U

Ratifikacijom Protokola o pristupanju Crne Gore NATO-u u Gornjem domu Parlamenta Krajevine Španije, u srijedu 10. maja 2017. godine, okončana je procedura ratifikacije Protokola od strane država članica Alijanse.

Više

ZAKON O SOCIJALNOJ I DJEČJOJ ZAŠTITI: Odlukom Ustavnog suda ubuduće su ukinute naknade za majke sa troje i više djece. To se ne odnosi i na korisnice koje su do sada primale naknade, a kojih je oko 22.000

Ustavni sud objavio je obrazloženje odluke o ukidanju naknada za majke koju je donio prošlog mjeseca i u tom dokumentu je pojašnjeno da se za ubuduće ukida pravo na ova primanja, dok se to ne odnosi i na korisnice koje su do sada primale naknade, a kojih je oko 22.000.

Više

NACRT ZAKONA O IZMJENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O VISOKOM OBRAZOVANJU: CANU podržava Nacrt zakona, ali se zalaže za njegovu doradu radi kvalitetne implementacije

Dio Nacrta zakona o izmjenama i dopunama Zakona o visokom obrazovanju korak je u dobrom pravcu, kome je potrebna određena dorada sa ciljem kvalitetne implementacije, poručeno je na okruglom stolu u Crnogorskoj akademiji nauka i umjetnosti (CANU).

Više

NACRT ZAKONA O PLANIRANJU I IZGRADNJI: Uvode se novi instrumenti kada je riječ o sprovođenju planskih dokumenata, kao što su elaborat parcelacije i kompletiranje urbanističke parcele, te ukidaju građevinska dozvola, kao i upotrebna, ali samo kao upravni akti

Nacrtom zakona o planiranju i izgradnji se ne oduzimaju nadležnosti lokalnim samoupravama, jer će posla za njih biti mnogo više, ukazao je ministar održivog razvoja i turizma Pavle Radulović tokom javne rasprave o ovom zakonu koja je održana u Kotoru.

Više

NACRT ZAKONA O REPREZENTATIVNOSTI SINDIKATA: Sindikati nezadovoljni Nacrtom zakona. Nacrt zakona predviđa, između ostalog, da Ministarstvo može samo pokrenuti postupak preispitivanja reprezentativnosti sindikata. Sada to može da uradi drugi zainteresovani sindikat

Savez sindikata i Unija slobodnih sinikata imaju na desetine primjedbi na Nacrt zakona o reprezentativnosti sindikata kojeg je 8. maja 2017. godine na javnu raspravu stavilo Ministarstvo rada i socijalnog staranja.

Više

EVROPSKA BANKA ZA OBNOVU I RAZVOJ: Smanjena prognoza rasta crnogorskog BDP-a na tri odsto

Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) smanjila je ovogodišnju prognozu rasta crnogorskog bruto domaćeg proizvoda (BDP) na tri odsto.

Više

MMF POMAŽE REVIZIJU POTROŠNJE

Ministar finansija Darko Radunović sa saradnicima, sastao se sa delegacijiom Međunarodnog monetarnog fonda, koju su predvodili Jugo Košima, ekonomista u Sektoru za javne finansije i fiskalne poslove MMF-a i Suzan Flin, regionalna savjetnica za resornu oblast u MMF-u.

Više