Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

MMF POMAŽE REVIZIJU POTROŠNJE

12.05.2017.


Ministar finansija Darko Radunović sa saradnicima, sastao se sa delegacijiom Međunarodnog monetarnog fonda, koju su predvodili Jugo Košima, ekonomista u Sektoru za javne finansije i fiskalne poslove MMF-a i Suzan Flin, regionalna savjetnica za resornu oblast u MMF-u.

Iz Ministarstva je saopšteno da delegacija boravi u Crnoj Gori sa ciljem pružanja tehničke pomoći tog resora u oblasti snaženja srednjoročnog budžetskog okvira uključujući reviziju potrošnje, kao i kontrole preuzetih obaveza, kao preduslova kontrolisanja rashoda u okviru raspoloživih sredstava.

"Košima je predočio ministru preliminarne nalaze stanja u navedenim oblastima, kao i preporuke koje će po završetku misije biti inkorporirane u izvještaj na osnovu kojeg će se planirati aktivnosti u srednjoročnom periodu. Zahvaljujući se na uloženom trudu i posvećenosti, ministar je izrazio uvjerenost da će saradnja sa MMF-om u ovoj oblasti rezultirati kvalitetnom reformom koja će se ogledati u povećanju efikasnosti poslovanja i detektovanju fiskalnog prostora za generisanje ušteda na trajnoj osnovi, čime bi proces fisklane konsolidacije bio uspješniji a sama održivost budžeta dovedena do željenog nivoa", navodi se u saopštenju.

U narednim koordinacijama, biće dogovoreni konkretni koraci daljih aktivnosti na ovom planu.


IZVOR: Vebsajt RTCG, 10.5.2017.


Naslov: Redakcija