Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

ZAKON O RADNOM VREMENU I PAUZAMA U TOKU RADNOG VREMENA MOBILNIH RADNIKA I UREĐAJIMA ZA EVIDENTIRANjE U DRUMSKOM PREVOZU: Ograničenim trajanjem vožnje i pauzama do bezbjednijeg drumskog prevoza

Ograničavanjem trajanja vožnje, obaveznim korišćenjem propisanih odmora i kvalitetnijom kontrolom radnog vremena vozača postiže se unapređenje bezbjednosti drumskog saobraćaja, vozači će biti oprezniji i smanjiće se rizik od nastanka saobraćajnih nezgoda, istakao je generalni direktor Direktorata za drumski saobraćaj Dalibor Milošević na prezentaciji "Analize radnog vremena mobilnih radnika i otkrivanje manipulacija."

Više

JAVNA RASPRAVA O NACRTU ZAKONA O ZAŠTITI PODATAKA O LIČNOSTI: Rasprava će trajati 40 dana

Ministarstvo unutrašnjih poslova daje na javnu raspravu Nacrt zakona o zaštiti podataka o ličnosti i upućuje javni poziv građanima, naučnoj i stručnoj javnosti, državnim organima, strukovnim udruženjima, političkim subjektima, nevladinim organizacijama, međunarodnim organizacijama, medijima i svim zainteresovanim organizacijama i zajednicama da se uključe u javnu raspravu i daju svoj doprinos u razmatranju Nacrta zakona.

Više

ODLUKA O KUĆNIM LjUBIMCIMA NA TERITORIJI OPŠTINE KOTOR: Kazne za nesavjesne vlasnike od 20 do 50 eura

Novčane kazne za sankcionisanje nesavjesnih vlasnika kućnih ljubimaca koji prilikom njihove šetnje nemaju sa sobom adekvatan pribor odnosno ne poštuju Odluku o kućnim ljubimcima na teritoriji opštine Kotor ("Sl. list CG - Opštinski propisi", br. 10/2010, 29/2014 i 39/2017), su između 20 i 50 eura.

Više

PREDLOG ODLUKE O RADNOM VREMENU UGOSTITELJSKIH OBJEKATA U PODGORICI: Ugostitelji traže da radno vrijeme bude do jedan ujutro

Ugostiteljskim objektima trebalo bi produžiti radno vrijeme za sat pa da umjesto do ponoći ono bude do jedan ujutro, primjedbe su ugostitelja koje su iznijeli na centralnoj javnoj raspravi o Predlogu odluke o radnom vremenu. Odlukom je precizirano da ugostiteljski objekti za pripremanje i usluživanje hrane i pića mogu biti otvoreni samo do ponoći i to rješenje, kako piše u njenom obrazloženju, je pronađeno kao optimalno jer su građani tražili da se radno vrijeme lokala smanji do 22 zimi, odnosno do 23 ljeti, a da je Unija poslodavaca tražila da se ono produži.

Više

CENTRALNA BANKA: 2018. godine ostvarena dobit od 3,57 miliona eura

Centralna banka je saopštila da je prošle godine ostvarila dobit od oko 3,57 miliona eura što je 37 odsto više nego u uporednom godišnjem periodu.

Više