Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine
glavna-slika
Email Print

CENTRALNA BANKA: 2018. godine ostvarena dobit od 3,57 miliona eura

12.04.2019.


Centralna banka je saopštila da je prošle godine ostvarila dobit od oko 3,57 miliona eura što je 37 odsto više nego u uporednom godišnjem periodu.

"Savjet CBCG je donio odluku o raspodjeli dobiti za 2018. godinu i odluku o povećanju osnovnog kapitala banke," saopšteno je iz vrhovne monetarne institucije, ali nije precizirano više detalja u vezi sa ove dvije odluke. Savjet je usvojio finansijski izvještaj CBCG za prošlu godinu sa izvještajem nezavisnog revizora koji je dao pozitivno mišljenje na poslovanje.

"Nezavisni revizor je ocijenio da finansijski izvještaji prikazuju istinito i objektivno finansijsku poziciju CBCG, kao i rezultate njenog poslovanja i tokove gotovine u skladu sa međunarodnim standardima. Eksterni revizor nije imao preporuka u dijelu finansijskog poslovanja CBCG koje bi se odnosile na nedostatke u sistemu internih kontrola", saopšteno je iz CBCG

Prema podacima iz finansijskih izvještaja, ukupni ostvareni prihodi CBCG bili su 16,7 miliona eura i veći su za 17 odsto u odnosu na plan. Iz CBCG su ukazali da u prethodne dvije godine nije povećavala tarifa koje naplaćuje za svoje usluge i servise koje pruža, što potvrđuje da je finansijsko poslovanje za 2018. godinu bilo uspješno. Tvrde da troškova poslovanja potvrđuju racionalno poslovanje i da su ukupni troškovi zaposlenih zadržani na nivou iz 2017. godini.


IZVOR: Vebsajt Vijesti, Marija Mirjačić, 09.04.2019.


Naslov: Redakcija