Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

KOMPANIJA PARAGRAF U PODGORICI ODRŽALA SAVJETOVANJE NA TEMU PRIMJENE NOVOG ZAKONA O UPRAVNOM POSTUPKU

U organizaciji kompanije Paragraf u Podgorici je, 8. decembra 2017. godine, održano savjetovanje pod nazivom "Primjena novog Zakona o upravnom postupku".

Više

VLADA CG: Utvrđeni Predlog zakona o izmjenama Zakona o budžetu Crne Gore za 2017. godinu, Predlog zakona o državnim službenicima i namještenicima

Vlada je 7. decembra 2017. godine na 53. sjednici, kojom je predsjedavao potpredsjednik za ekonomsku politiku i finansijski sistem Milutin Simović, utvrdila Predlog zakona o izmjenama Zakona o budžetu Crne Gore za 2017. godinu kojim su i izvorni prihodi i ukupni planirani izdaci budžeta povećani za 9,5 miliona eura, te je planirani nivo deficita budžeta ostao nepromijenjen.

Više

PREDLOG ZAKONA O DRŽAVNIM SLUŽBENICIMA I NAMJEŠTENICIMA: Predloženim rješenjima uvodi se niz novina u oblasti zapošljavanja, skraćuju se i pojednostavljuju procedure zapošljavanja i unapređuju interne procedure transfera kadrova između i unutar državne uprave i sistem nagrađivanja

Vlada je utvrdila Predlog zakona o državnim službenicima i namještenicima kojim su stvoreni su uslovi za kvalitetnije upravljanje ljudskim resursima u smislu zapošljavanja i napredovanja po sistemu zasluga, saopštila je ministarka javne uprave, Suzana Pribilović.

Više

CENTRALNA BANKA CG SAČINILA EKONOMSKE PREPORUKE

Centralna banka Crne Gore (CBCG) sačinila je preporuke za ekonomsku politiku za 2018. godinu, koje su zbog promjene metodologije ove godine konciznije i u korist kvaliteta, a ne kvantiteta, saopštio je guverner CBCG, Radoje Žugić.

Više

CRNA GORA USPJEŠNO KORISTI SREDSTVA IZ IPE

Uspješno korištenje sredstava iz Ipe u prethodnom periodu, potvrda je sposobnosti crnogorske administracije za preuzimanje vlasništva nad upravljanjem pretpristupnom podrškom i njene odlučnosti da iskoristi mnogo veća sredstva koja će biti dostupna nakon članstva u EU, poruka je sa sastanka Nadglednog odbora za Instrument pretpristupne podrške (IPA) koji je održan u Podgorici.

Više

PRVA NACIONALNA KONFERENCIJA O POLJOPRIVREDI I RURALNOM RAZVOJU U CRNOJ GORI 11. I 12. DECEMBRA 2017. GODINE

U organizaciji NVO "Mreža za ruralni razvoj", a pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja, 11. i 12. decembra, u Nikšiću, održaće se Nacionalna konferencija o poljoprivredi i ruralnom razvoju. Konferencija će biti održana u Inovaciono - preduzetničkom centru – Tehnopolis, u Nikšiću.

Više