Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

ZAKON O OGRANIČAVANJU UPOTREBE DUVANSKIH PROIZVODA: Zbog zabrane pušenja u zatvorenom pušači nezadovoljni, dok su mišljenja vlasnika lokala podijeljena

Zakon o ograničavanju upotrebe duvanskih proizvoda ("Sl. list CG", br. 46/2019 i 48/2019 - ispr. - dalje: Zakon) stupio je na snagu već mjesec dana, a najviše se, po svemu sudeći, priča o njemu u lokalima i restoranima. Mišljenja vlasnika kafića su podijeljena-dok jedni negoduju zbog pada prometa, drugi su pak zadovoljni odlukom i smatraju da konačno crnogorsko društvo ide u korak sa Evropskom unijom.

Više

CENTRALNA BANKA CG: U padu broj blokiranih preduzeća

U Crnoj Gori je, prema podacima Centralne banke (CBCG), na kraju avgusta u blokadi bilo 17,65 hiljade preduzeća i preduzetnika, 0,08 odsto manje nego u julu.

Više

U PORASTU STRANE INVESTICIJE: Novac usmjeren na turizam i bankarstvo

Crna Gora bilježi konstantan rast neto stranih investicija koje su do kraja jula iznosile 241 milion eura, što je 23 odsto više nego godinu ranije, novi su podaci Centralne Banke Crne Gore. Mijenja se i struktura ulaganja, pa je od nekadašnjeg ogromnog interesovanja za nekretnine inostrani novac usmjeren na turizam i bankarstvo. Ekonomski analitičar Vasilije Kostić kaže da su strane investicije važan pokretač domaće ekonomije, ali isključivo ako je struktura tih ulaganja adekvatna domaćim potrebama.

Više

BORBA PROTIV KORUPCIJE: Borba na lokalnom nivou ključni izazov u izgradnji vladavine

Borba protiv korupcije na lokalnom nivou, ključni je izazov u izgradnji vladavine prava, kao temelja demokratskog društva kojem teži Crna Gora, ocijenila je ministarka javne uprave Suzana Pribilović.

Više