Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

VLADA CG: Donijeta Odluka o planu privatizacije za 2019. godinu

Vlada Crne Gore je na 108. sjednici, kojom je predsjedavao premijer Duško Marković, donijela Program podsticanja projekata u vodoprivredi za 2019. godinu kojim je predviđeno izdvajanje gotovo milion eura (970.000) za finansiranje podrške izgradnje vodovoda, uz učešće Opština i mještana u mjesnim zajednicama u kojima je planirana izgradnja vodovoda i još 80.000 eura za finansiranje ostalih obaveza i potreba u oblasti vodoprivrede u ovoj godini.

Više

PREDLOZI ZAKONA O ADMINISTRATIVNIM TAKSAMA I O LOKALNIM KOMUNALNIM TAKSAMA: Ministarstvo finansija navodi da su svi bili pozvani da se uključe i dostave predloge

Ministarstvo finansija reagovalo je na navode predsjednika Zajednice opština Refika Bojadžića, u tekstu "Vlada ne pita opštine za donošenje važnih zakona", da nije konsultovana Zajednica opština prilikom izrade Predloga zakona o administrativnim taksama i Predloga zakona o lokalnim komunalnim taksama.

Više

OSTVAREN NAPREDAK U OBLASTI SPRJEČAVANJA MUČENJA I NEČOVJEČNIH ILI PONIŽAVAJUĆIH KAZNI I POSTUPAKA

Komitet Savjeta Evrope za sprječavanje mučenja i nečovječnih, ili ponižavajućih kazni i postupaka (CPT) prepoznao je značajan napredak Crne Gore u toj oblasti, što je ohrabrujuće za sve državne i nezavisne strukture, ocijenjeno je iz Savjeta za građansku kontrolu rada policije.

Više

USPJEŠNA REALIZACIJA IPARD PROGRAMA

Realizacija IPARD II Programa u Crnoj Gori je uspješna i očekuju se značajni efekti po razvoj crnogorske poljoprivrede i prerađivačkog sektora, ocijenjeno je na četvrtoj sjednici Odbora za nadgledanje IPARD II programa, kojoj su prisustvovali i predstavnici Direktorata za poljoprivredu Evropske komisije.

Više