Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

OCJENA USTAVNOSTI I ZAKONITOSTI: Sudije pokrenule postupak ocjene ustavnosti odredaba članova 234 i 235 Zakona o prekršajima, zbog kršenja prava na svojinu i jednakost građana propisivanjem zabrane izdavanja dokumenata i registrovanja vozila u slučaju postojanja neplaćenih kazni za saobraćajne prestupe

Država je ugrozila pravo na svojinu građana propisivanjem zabrane izdavanja dokumenata i registrovanja vozila u slučaju postojanja neplaćenih kazni za saobraćajne prestupe, ocijenile su sudije Ustavnog suda.

Više

UNIJA POSLODAVACA PROTIV UVOĐENJA PROGRESIVNOG OPOREZIVANJA

Unija poslodavaca smatra da bi uvođenje progresivnog oporezivanja dobiti za kompanije bila nova biznis barijera i da Crna Gora više ne bi bila toliko atraktivna destinacija, dok ekonomski analitičar Zarija Pejović smatra da bi veće stope poreza za monopolske i oligopolske kompanije bilo pravedno i bolje rješenje nego da se teret krize prebacuje samo na građane i potrošače.

Više

MONSTAT: Veći promet robe u trgovini na malo

Promet robe u trgovini na malo u martu je u odnosu na isti prošlogodišnji period bio veći 4,6 odsto u tekućim i 3,1 odsto u stalnim cijenama, pokazuju podaci Monstata.

Više

BANKARI ĆE NAPLAĆIVATI ČUVANJE NOVCA

Nakon što je Centralna banka uvela naknadu na prekonoćna salda na transakcionim računima banaka u platnom prometu realno je očekivati da će banke početi da obračunavaju negativne kamatne stope na veće iznose depozita klijenata rečeno je iz jedne od banaka.

Više