Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

VLADA CG: Donijeta Uredba o izmjeni Uredbe o uniformi, oznakama zvanja i naoružanju policijskih službenika

Vlada Crne Gore je u četvrtak, 29. oktobra i u ponedjeljak 2. novembra 2020. godine, bez održavanja sjednice, a na osnovu pribavljene saglasnosti većine članova Vlade, usvojila Izvještaj o realizaciji Programa pristupanja Crne Gore Evropskoj uniji za I, II i III kvartal 2020. godine. U Izvještaju je dat presjek stanja u realizaciji obaveza koje su predviđene Programom po poglavljima i po resorima, za prvi, drugi i treći kvartal 2020. godine. Za prva tri kvartala 2020, od ukupno 172 obaveze, ispunjeno je 89, što čini 52 odsto. Od 142 zakona i podzakonskih akata realizovano je 69, odnosno 49 odsto. Takođe, od 30 strategijskih dokumenata ispunjeno je 20, što čini 67 odsto.

Više

NACIONALNO KOORDINACIONO TIJELO ZA ZARAZNE BOLESTI: U lokalnim samoupravama u kojima je KI iznad 800 zatvaraju se teretane, fitnes centri i dječje igraonice

lnstitut za javno zdravlje Crne Gore (IJZ) je, imajući u vidu pogoršanje epidemiološke situacije kao і trenutni nivo obolijevanja і hospitalizacija, predložio, a Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti prihvatilo izmjene і dopune odgovarajućih naredbi za sprečavanje širenja novog koronavirusa. U lokalnim samoupravama u kojima stopa kumulativne incidencije pređe 800 na 100.000 stanovnika uvode se dodatne mjere zatvaranja i zabrane aktivnosti u teretanama, fitnes centrima, sportskim salama ("balonoma") za rekreaciju, drugim zatvorenim objektima ovog tipa kao i u dječjim igraonicama. Mjera se ne odnosi na profesionalne sportiste koji se redovno podvrgavaju testiranjima.

Više

CG NE RAZMATRA UVOĐENJE DIGITALNOG EURA

Centralna banka (CBCG) još nije razmatrala uvođenje digitalnog eura na crnogorsko tržište, saopšteno je u toj monetarnoj instituciji.

Više

EVROPSKA KOMISIJA: Među zemljama kandidatima za članstvo najveći pad ekonomije u Crnoj Gori

Evropska komisija najveći pad ekonomije među zemljama kandidatima za članstvo u EU očekuje u Crnoj Gori, a najmanji u Turskoj, pri čemu će Crna Gora 2021. zabilježiti i najsnažniji oporavak.

Više