Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

VLADA CG: Donijeta Odluka o obrazovanju Savjeta za NATO

Imajući u vidu činjenicu da je Crna Gora, kao članica NATO-a, u obavezi da učestvuje u aktivnostima Alijanse, kao i značaj nastavka koordinacije ključnim obavezama koje proizilaze iz članstva, Vlada je donijela Odluku o obrazovanju Savjeta za NATO. Radom Savjeta će rukovoditi predsjednik Vlade.

Više

ZAKON O ZABRANI DISKRIMINACIJE LICA SA INVALIDITETOM: Podrška lokalnim zajednicama u izradi planova za zaštitu od diskriminacije osoba sa invaliditetom

O činjenici koliko je jednakost svih građana/ki važna u svakom društvu koje ima jasne smjernice u oblasti poštovanja ljudskih prava i sloboda, razgovarano je na radionici koju su Ministarstvo za ljudska i manjinska prava i Programska kancelarija Savjeta Evrope organizovali, u Baru, sa fokusom na zaštitu osoba sa invaliditetom.

Više

ZAKON O OGRANIČAVANJU UPOTREBE DUVANSKIH PROIZVODA: NVO traže dosljednu primjenu zabrane pušenja, što će se postići kroz izmjene Zakona o taksama na upotrebu duvanskih proizvoda i elektroakustičnih i akustičnih uređaja u ugostiteljskim objektima

Ministarstvo zdravlja podržalo je inicijativu o zabrani pušenja na javnim prostorima, koju su tom resoru uputile nevladine organizacije (NVO) Juventas i Centar za monitoring i istraživanje (CeMI), ističući da se odredbe zakona koji uređuje tu oblast moraju dosljedno primjenjivati.

Više

JAVNA RASPRAVA O NACRTU ZAKONA O IZMJENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O ELEKTRONSKOJ UPRAVI: Rasprava će trajati 40 dana

Na osnovu člana 11 Uredbe o postupku i načinu sprovođenja javne rasprave u pripremi zakona ("Sl. list CG", br. 12/2012), Ministarstvo javne uprave daje na javnu raspravu Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o elektronskoj upravi i upućuje javni poziv građanima, naučnoj i stručnoj javnosti, državnim organima, strukovnim udruženjima, političkim subjektima, nevladinim organizacijama, međunarodnim organizacijama, medijima i svim zainteresovanim organizacijama i zajednicama, da se uključe u javnu raspravu i daju svoj doprinos u razmatranju Nacrta zakona.

Više

ČLANSTVO U STO-U VAŽNO ZA PROCES PRISTUPANJA EU

Državna sekretarka u Ministarstvu evropskih poslova Marina Vujačić i generalna direktorica za pristupanje EU Jelena Burzan, razgovarale su sa direktorkom za regrutovanje i izbor kadrova u Svjetskoj trgovinskoj organizaciji Hju Seung Li.

Više

ROK ZA PRIJAVE NA JAVNI POZIV ZA PROGRAM PODSTICANJA PREDUZETNIŠTVA PRODUŽEN DO 13. OKTOBRA 2017. GODINE

Zbog velikog interesovanja preduzeća, Javni poziv za učešće u Programu podrške razvoju preduzetništva, koji omogućava odobravanje kredita od 10.000 do 50.000 eura, biće otvoren do 13. oktobra 2017. godine.

Više