Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

SKUPŠTINA CG: Usvojeni su Zakon o izmjenama i dopuni Krivičnog zakonika Crne Gore i Zakon o planiranju prostora i izgradnji objekata

Trinaestog dana Devete sjednice Prvog redovnog (proljećnjeg) zasijedanja u 2018. godini poslanici su usvojili

Više

VLADA CG: Utvrđeni Predlog zakona o izmjeni i dopunama Zakona o budžetu i fiskalnoj odgovornosti, Predlog zakona o izmjenama Zakona o budžetu Crne Gore za 2018. godinu, Predlog zakona o izmjenama i dopuni Zakona o akcizama

Vlada Crne Gore na održanoj 84. sjednici kojom je predsjedavao predsjednik Duško Marković, utvrdila je Predlog zakona o izmjeni i dopunama Zakona o budžetu i fiskalnoj odgovornosti.

Više

ZAKON O PLANIRANjU PROSTORA I IZGRADNjI OBJEKATA: Do sada podnijeto 13.000 zahtjeva za legalizaciju

Opštinama je, u skladu sa Zakonom o planiranju prostora i izgradnji objekata ("Sl. list CG", br. 64/2017), do sada podnijeto 13.000 zahtjeva za legalizaciju bespravnih objekata, saopštio je generalni direktor Direktorata za razvoj stanovanja u Ministarstvu održivog razvoja Marko Čanović.

Više

ZAKON O IZMJENI I DOPUNI ZAKONA O ZDRAVSTVENOJ ZAŠTITI: Rok za podnošenje zahtjeva za izdavanje licenci zdravstvenim radnicima 30. septembar 2018. godine

Rok za podnošenje zahtjeva za izdavanje licenci za rad zdravstvenim radnicima produžen je do 30. septembra, na osnovu Zakona o izmjeni i dopuni Zakona o zdravstvenoj zaštiti, koji su nedavno usvojili poslanici crnogorskog parlamenta.

Više

PREDLOG ZAKONA O POTVRĐIVANJU KONVENCIJE SAVJETA EVROPE O KINEMATOGRAFSKOJ KOPRODUKCIJI U SKUPŠTINSKOJ PROCEDURI

Crnogorska kinematografija biće unaprijeđena u skladu sa savremenim praksama i prepoznatim potrebama, sa ekonomskom i kreativno značajnijom valorizacijom, predviđeno je Predlogom zakona o potvrđivanju Konvencije Savjeta Evrope o kinematografskoj koprodukciji (revidirana).

Više

KOLEGIJUM ZA PREGOVORE SA EU: Ojačati Kancelariju za EU, smanjiti format radnih grupa

Kolegijum za pregovore Crne Gore i Evropske unije razmotrio je na XX sjednici stanje u pregovaračkom procesu i zaključio da predstojeći izazovi u integracionom procesu iziskuju jačanje kadrovskih kapaciteta Kancelarije za evropske integracije i ustanovljavanje procedura koje će podrazumijevati nagrađivanje najodgovornijih subjekata u pregovorima na osnovu ostvarenog rezultata.

Više