Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

ZAKON O IZMJENI I DOPUNI ZAKONA O ZDRAVSTVENOJ ZAŠTITI: Rok za podnošenje zahtjeva za izdavanje licenci zdravstvenim radnicima 30. septembar 2018. godine

09.07.2018.


Rok za podnošenje zahtjeva za izdavanje licenci za rad zdravstvenim radnicima produžen je do 30. septembra, na osnovu Zakona o izmjeni i dopuni Zakona o zdravstvenoj zaštiti, koji su nedavno usvojili poslanici crnogorskog parlamenta.

To se odnosi na zdravstvene radnike kojima je izdata licenca po propisima važećim do stupanja na snagu ovog Zakona.

"Zdravstveni radnici koji su zahtjev za izdavanje licence za rad podnijeli Ljekarskoj komori, a o kojima nije odlučeno do stupanja na snagu ovog zakona, dužni su da zahtjev za izdavanje licence podnesu Komori do 30. septembra ove godine", kaže se u obrazloženju.

Zdravstveni radnici koji neposredno obavljaju tu djelatnost na osnovu rješenja Ministarstva kojim je utvrđeno da ispunjavaju uslove za obavljenje te djelatnosti, dužni su da Ljekarskoj komori podnesu zahtjev za izdavanje licence za rad u roku od tri mjeseca od stupanja na snagu ovog zakona.

"Ovim zdravstvenim radnicima Ljekarska komora dužna je da izda licencu u roku od šest mjeseci od stupanja na snagu ovog zakona", kaže se u izmjenama Zakona o zdravstvenoj zaštiti.

Ovi poslovi vraćeni su nadležnost Ljekarskoj komori Crne Gore u januaru, nakon izbora organa prema važećim propisima, čime su ispunjeni uslovi za cjelishodno vršenje prenesenih poslova.

Produženje roka vrši se na inicijativu Ljekarske komore Crne Gore.


IZVOR: Vebsajt Vijesti, 06.07.2018.


Naslov: Redakcija