Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

OCJENA USTAVNOSTI I ZAKONITOSTI: Ustavni sud traži izjašnjenje Skupštine o odredbi Zakonika o krivičnom postupku, kojom je propisana mogućnost zatvaranja svjedoka koji odbija da svjedoči

Ustavni sud dostavio je na izjašnjenje Skupštini Crne Gore rješenje o pokretanju postupka ocjene ustavnosti odredbe Zakonika o krivičnom postupku ("Sl. list CG", br. 57/2009, 49/2010, 47/2014 - odluka US, 2/2015 - odluka US, 35/2015, 58/2015 - dr. zakon i 28/2018 - odluka US), kojom je propisana mogućnost zatvaranja svjedoka koji odbija da svjedoči.

Više

ZAKON O BUDŽETU I FISKALNOJ ODGOVORNOSTI: Budžetski inspektor još uvijek nije izabran, iako je ova funkcija ustanovljena prije pet godina

Iako je pozicija budžetskog inspektora ustanovljena 2014. godine u Ministarstvu finansija još nema zaposlenog čiji je zadatak da kontroliše zakonitost i to da se namjenski koristi novac potrošačkih jedinica, opština i drugih subjekata javnog sektora.

Više

ZBOG PORESKIH DUGOVANJA BLOKIRANE 72 ADVOKATSKE KANCELARIJE

Jedan broj advokata potpisao je ugovor sa Poreskom upravom o plaćanju poreskog duga u ratama, ukazao je predsjednik Advokatske komore Zdravko Begović, kao i da će advokati sa liste blokiranih preduzetnika u skorije vrijeme krenuti u rješavanje svojih dugovanja.

Više