Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine
glavna-slika
Email Print

ZBOG PORESKIH DUGOVANJA BLOKIRANE 72 ADVOKATSKE KANCELARIJE

09.05.2019.


Jedan broj advokata potpisao je ugovor sa Poreskom upravom o plaćanju poreskog duga u ratama, ukazao je predsjednik Advokatske komore Zdravko Begović, kao i da će advokati sa liste blokiranih preduzetnika u skorije vrijeme krenuti u rješavanje svojih dugovanja.

"Zakonom o reprogramu poreskog potraživanja ("Sl. list CG", br. 83/2016) napravljen je veliki korak kada su u pitanju advokati. Jedan broj advokata koji duguju porez podnio je zahtjev za reprogram poreskog duga. U takvim slučajevima pomjera se rok za plaćanje poreza bez kamate na 60 rata u kojima porez mora da se plati", ukazao je predsjednik Advokatske komore.

Begović ocjenjuje da je reprogram dugovanja i omogućavanje plaćanja poreskog duga u ratama mudar potez Vlade i Poreske uprave.

Veći broj advokata iskoristio ovu povoljnost i potpisao ugovor sa Poreskom upravom.

"Ima jedan broj mladih advokata koji ne uspijeva da postigne da plati svakog mjeseca dospjelu ratu, ali u komunikaciji sa direktorom Poreske uprave uspijevamo da postignemo kompromis. Advokati koji kasni mjesec ili dva sa plaćanjem dospjelih rata ipak dobiju šansu da nastave sa plaćanjem duga bez poništenja potpisanog ugovora. U principu, ovim kompromisom sa Poreskom upravom dobijaju i država i advokati", smatra Begović.


IZVOR: Vebsajt RTCG, 05.05.2019.


Izvod iz vijesti, Naslov: Redakcija