Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

ZAKON O POSREDOVANJU: U Crnoj Gori se samo 1,5 % predmeta riješi medijacijom. Sudije treba podstaći da upućuju stranke na posredovanje

U Crnoj Gori su, u posljednih devet godina, putem posredovanja riješeni sporovi vrijedni oko 55 miliona eura, a država bi u narednom periodu trebala da više promoviše taj pravni institut, saopšteno je na predstavljanju izvještaja Akcije za ljudska prava (HRA).

Više

INICIJATIVA DA SE NABAVKA LJEKOVA SPROVODI U SKLADU SA PROPISIMA O OBAVEZNOM ZDRAVSTVENOM OSIGURANJU

Fond za zdravstveno osiguranje uputio je Ministarstvu finansija incijativu za promjenu načina nabavke ljekova sa prijedlogom da ih treba obezbjeđivati u skladu s propisima o obaveznom zdravstvenom osiguranju, a ne kao do sada, putem tendera.

Više

JAVNI POZIV ZA DODJELU PODRŠKE ZA UNAPREĐENJE STOČNOG FONDA ZA 2017. GODINU: Rok za dostavljanje zahtjeva je 15. septembar 2017. godine. Podrška za nabavku novih grla stoke do 50 odsto investicije

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja, u skladu sa Agrobudžetom za 2017. godinu objavilo je 8. marta 2017. godine Javni poziv za dodjelu podrške za unapređenje stočnog fonda za 2017. godinu. Kroz ovaj javni poziv, zainteresovani mogu dobiti podršku za nabavku steonih junica, priplodnih ovaca i koza, kao i priplodnih svinja (nazimica i nerasta). Mogućnost dobijanja podrške imaju i početnici.

Više

SMJERNICE ZA KREIRANJE ELEKTRONSKIH DOKUMENATA U SKLADU SA STANDARDIMA E-PRISTUPAČNOSTI

U skladu sa tendencijama savremenog društva koje je Vlada Crne Gore prepoznala u strateškim dokumentima iz ove oblasti, Ministarstvo javne uprave je u saradnji sa Savezom slijepih Crne Gore izradilo Smjernice za kreiranje elektronskih dokumenata u skladu sa standardima e-Pristupačnosti.

Više