Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

EVROPSKI SUD ZA LJUDSKA PRAVA: Donijeta odluka u predmetu Madžarović i drugi protiv Crne Gore

Evropski sud za ljudska prava ("Evropski sud") donio je presudu u predmetu Madžarović i drugi protiv Crne Gore, koji obuhvata dvije predstavke 54839/17 i 71093/17. U konkretnom slučaju gospodin Mihailo Madžarović (prvi podnosilac predstavke) i njegove dvije kompanije, Zetmont d.o.o. (drugi podnosilac predstavke) i Bermont d.o.o. (treći podnosilac predstavke) žalili su se na više konvencijskih povreda i to na povredu prava na pristup sudu i navodno oduzimanje imovine koje je uzrokovano time, ukazujući u predstavci na povredu člana 6 (pravo na pravično suđenje), člana 13 (pravo na djelotvoran pravni lijek) i člana 1 Protokola br.1 uz Evropsku konvenciju (prava na zaštitu imovine).

Više

PREDLOG ZAKONA O DOPUNAMA ZAKONA O ZAŠTITI STANOVNIŠTVA OD ZARAZNIH BOLESTI: Kazne za nenošenje maski i kršenje distance do 20.000 eura

Vlada je predložila usvajanje Predloga zakona o dopunama Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti, kojim su za nepridržavanje mjera fizičke distance između dva lica i nenošenje maski predviđene novčane kazne u rasponu od 100 do 20.000 eura.

Više

RASPISAN PONOVNI KONKURS ZA DIREKTORA AGENCIJE ZA SPRJEČAVANJE KORUPCIJE: Rok za podnošenje prijava je 20 dana

Savjet Agencije za sprječavanje korupcije (ASK) raspisao je drugi ponovni javni konkurs za izbor direktora Agencije, a kandidati, pored ostalih uslova, moraju dostaviti najmanje tri mišljenja o stručnim i radnim kvalitetima.

Više

PORESKA UPRAVA: Na novoj Bijeloj listi 438 obveznika

Poreska uprava (PU) objavila je Bijelu listu, odnosno spisak od 438 poreskih obveznika sa najvećim stepenom fiskalne discipline.

Više

CENTRALNA BANKA CG: Likvidna sredstva banaka u januaru 951,7 miliona eura

Prosječna likvidna sredstva banaka u januaru su iznosila 951,7 miliona eura, što je 0,6 odsto manje nego u decembru, pokazuju podaci Centralne banke (CBCG).

Više