Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

PREDLOG ZAKONA O DOPUNAMA ZAKONA O ZAŠTITI STANOVNIŠTVA OD ZARAZNIH BOLESTI: Kazne za nenošenje maski i kršenje distance do 20.000 eura

08.05.2020.


Vlada je predložila usvajanje Predloga zakona o dopunama Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti, kojim su za nepridržavanje mjera fizičke distance između dva lica i nenošenje maski predviđene novčane kazne u rasponu od 100 do 20.000 eura.

"Za prekršaj iz stava 1 alineja 4 ovog člana kazniće se preduzetnik novčanom kaznom u iznosu od 100 eura do 2.000 eura. Novčanom kaznom u iznosu od 2.000 eura do 20.000 eura kazniće se za prekršaj pravno lice ako ne obezbijedi poštovanje obaveznog pridržavanja propisane mjere fizičke udaljenosti između lica tokom boravka i ne obezbijedi ličnu zaštitnu opremu maske zaposlenima u objektima koji pružaju trgovinske usluge, ugostiteljske usluge, frizerskim salonima, kozmetičkim salonima", predviđeno je predloženim izmjenama zakona.

Nakon ublažavanja mjera počeli su da rade taksisti, frizerski i kozmetički saloni, kladionice, prodavnice roba široke potrošnje, fitnes centri, auto-škole, servisi…


IZVOR: Vebsajt RTCG, 05.05.2020.


Naslov: Redakcija