Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

ZAKON O PLANIRANJU PROSTORA I IZGRADNJI OBJEKATA: Plaže će se izdavati na pet godina. Tenderski postupci biće sprovedeni krajem 2018. godine

Novim Zakonom o planiranju prostora i izgradnji objekata ("Sl. list CG", br. 64/2017) predviđeno je donošenje petogodišnjeg programa postavljanja privremenih objekata u zoni morskog dobra, pa će se krajem ove i početkom iduće godine sprovesti tenderi za davanje u zakup kupališta na pet godina, ukazali su iz Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom Crne Gore.

Više

PREISPITATI NAČIN OBRAČUNA BANKARSKIH NAKNADA ZA OBRADU KREDITA

Neodržive su brojne i visoke naknade i provizije koje banke naplaćuju klijentima zbog čega su česte žalbe, kaže bankarski ombudsman dr Halil Kalač komentarišući nedavnu odluku srpskog Apelacionog suda koji je ništavnom proglasio naknadu za obradu kredita.

Više

UPRAVA ZA INSPEKCIJSKE POSLOVE: Na pumpama gorivo propisanog kvaliteta

Na crnogorskim benzinskim stanicama isporučuje se gorivo uglavnom propisanog kvaliteta, pokazuju podaci Uprave za inspekcijske poslove.

Više

MINISTARSTVO FINANSIJA: 2018. godine otplata 180 miliona eura duga

Država će tokom ove godine otplatiti oko 179,7 miliona eura duga, od čega se većina odnosi na izmirenje obaveza prema nerezidentima, saopšteno je iz Ministarstva finansija.

Više

NACIONALNI MEHANIZAM ZA PREVENCIJU TORTURE: Polovina zatvorenika ima mentalne poremećaje

Polovina muške i trećina ženske populacije u Zavodu za izvršenje krivičnih sankcija (ZIKS) ima dva ili više dijagnostikovnih mentalnih poremećaja, od kojih su najčešći poremećaji ličnosti i oni uzrokovani upotrebom psihoaktivnih supstanci.

Više

FOND ZDRAVSTVA: Uvid u laboratorijske nalaze i putem interneta

Podgoričani uskoro neće morati da idu kod izabranog doktora kako bi uzeli svoje laboratorijske nalaze, već će moći da ih vide putem interneta na portalu za elektronsko zakazivanje Fonda zdravstva www. ezdravlje.me ili aplikacije koju su instalirali na svom mobilnom telefonu.

Više