Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

UPRAVA ZA INSPEKCIJSKE POSLOVE: Na pumpama gorivo propisanog kvaliteta

08.02.2018.


Na crnogorskim benzinskim stanicama isporučuje se gorivo uglavnom propisanog kvaliteta, pokazuju podaci Uprave za inspekcijske poslove.

Tržišna inspekcija prošle godine donijela je jedno rješenje o privremenoj zabrani prometa tečnog goriva.

"Imajući u vidu broj uzetih uzoraka i broj uzoraka koji nijesu usaglašeni sa propisanim zahtjevima, može se konstatovati da analizirani uzorci uglavnom ispunjavaju zahtjeve propisane standardima", ukazali su iz Uprave za inspekcijske poslove.

Tržišna inspekcija kontroliše kvalitet tečnih goriva naftnog porijekla u skladu sa odredbama Zakona o energetici("Sl. list CG", br. 5/2016 i 51/2017) i Pravilnika o kvalitetu i kontroli kvaliteta tečnih goriva naftnog porijekla("Sl. list CG", br. 1/2016).

Prošle godine nadzorom su bili obuhvaćeni svi privredni subjekti, koji se bave prometom naftnih derivata.

"Uzorkovanje je izvršeno sa točionih aparata sa 101 benzinske stanice i to eurosupera 95, 98, 100 i eurodizela. Ukupno je uzeto 287 uzoraka, a za 286 uzoraka je ovlašćena kuća – Institut za transport Intra izdao sertifikat o usaglašenosti sa propisanim zahtjevima", ukazali su iz inspekcije.


IZVOR: Vebsajt RTCG, 07.02.2018.


Naslov: Redakcija