Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

ZAKON O UNUTRAŠNjOJ TRGOVINI: Ministarstvo ekonomije razmatra ukidanje neradne nedjelje u trgovinama

Ministarstvo ekonomije razmatra predlog Unije poslodavaca o ukidanju neradne nedjelje, imajući u vidu okolnosti izazvane epidemijom koronavirusa i probleme i gubitke koji su s tim u vezi nastali u poslovanju privrednih subjekata iz sektora trgovine, saopšteno je iz resora Dragice Sekulić.

Više

PREDLOG ZAKONA O AMNESTIJI LICA OSUĐENIH ZA KRIVIČNA DJELA PROPISANA ZAKONIMA CRNE GORE I LICA OSUĐENIH STRANOM KRIVIČNOM PRESUDOM KOJA SE IZVRŠAVA U CRNOJ GORI: Predviđeno skraćenje kazne zatvora za 15 ili deset odsto osobama koje su pravosnažno osuđene za pojedina krivična djela

Crnogorska Vlada podržala je Predlog zakona o amnestiji lica osuđenih za krivična djela propisana zakonima Crne Gore i lica osuđenih stranom krivičnom presudom koja se izvršava u Crnoj Gori, kojim je predviđeno skraćenje kazne zatvora za 15 ili deset odsto osobama koje su pravosnažno osuđene za pojedina krivična djela.

Više

SVJETSKA BANKA: Crna Gora ide u naglu recesiju zbog pandemije koronavirusa

U Crnoj Gori, pandemija kovida 19 gura ekonomiju u naglu recesiju i pri tom otkriva koliko je Crna Gora osjetljiva na spoljne udare. Projektuje se da će kriza usljed kovida 19 gurnuti ekonomiju u recesiju prvenstveno zbog pada u sektoru turizma, koji ima mutiplikativne efekte na sve sektore, navodi se u najnovijem Redovnom ekonomskom izvještaju RER Svjetske banke.

Više

ZANATSKA KOMORA CG: Zanatlije da ne apliciraju za subvencije za plate

Zanatska komora Crne Gore poziva sve zanatlije na solidarnost, dostojanstvo i podršku državi u ovim teškim trenucima na način što neće aplicirati za subvencije za plate, saopštio je izvršni direktor te javne ustanove Boris Marđonović, zatraživši hitan sastanak sa predsjednikom Vlade Duškom Markovićem.

Više

MONSTAT: Spoljnotrgovinska razmjena za tri mjeseca 624,3 miliona eura

Ukupna spoljnotrgovinska robna razmjena Crne Gore u prva tri mjeseca je, prema preliminarnim podacima Monstata, iznosila 624,3 miliona eura, što je 1,1 odsto više u odnosu na isti period prošle godine.

Više