Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

OSNOVNI SUD U PODGORICI: Sudija u prosjeku imao u radu 712 predmeta

Podgorički Osnovni sud u prošloj godini imao je u radu 27.786 predmeta, dok je delegirao 903 predmeta.

Više

ZAKON O RADU: Zakon predviđa sankcije za povrede radnih obaveza, na način da je omogućena postupnost u njihovom izricanju

Poštovanje predviđenih obaveza zapošljenih, kao i savjesno izvršavanje radnih zadataka, a sa tim u vezi i naloga i odluka poslodavca pretpostavke su nesmetanog procesa rada i uspješnog izvršavanja radnih zadataka. Zapošljeni ima obavezu da se pridržava radnih obaveza, koje predstavljaju njegove dužnosti u ponašanju na radu i u vezi s radom, koje su predviđene pravnim propisima. Radne obaveze mogu biti predviđene zakonom, kolektivnim ugovorom i ugovorom o radu.

Više

UNIJA POSLODAVACA CG: Vladi predložen inovirani set mjera u cilju podrške održivosti preduzeća i očuvanja radnih mjesta

Unija poslodavaca (UPCG) predložila je Vladi i Nacionalnom koordinacionom tijelu za borbu protiv zaraznih bolesti inovirani set mjera u cilju podrške održivosti preduzeća i očuvanja radnih mjesta. Upravni odbor UPCG je, u okviru mjera institucionalnog okvira, predložilo da se u Odbor za podršku privredi, koje se pod okriljem NKT-a bavi pitanjima očuvanja ekonomskih aktivnosti, likvidnosti preduzeća i očuvanja radnih mjesta uključiti predstavnike UPCG i reprezentativnih sindikata.

Više

PORESKA UPRAVA CG: Porast naplate prihoda

Poreska uprava prijatno je iznenadila crnogorsku javnost saopštivši da je u martu zabilježena rekordna naplata prihoda od 126,7 miliona eura, što je za velikih deset miliona eura više od plana.

Više