Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

EVROPSKI SUD ZA LJUDSKA PRAVA: Presudio u korist Alkovića

Evropski sud za ljudska prava u Strazburu odlučio je u korist Rize Alkovića koji je državu Crnu Gori pred tim sudom tužio za povredu prava na dom i na zabranu diskriminacije.

Više

OCJENA USTAVNOSTI I ZAKONITOSTI: Odbijen predlog za utvrđivanje neustavnosti i nezakonitosti Odluke o utvrđivanju osnovice i stope za obračun članskog doprinosa za Privrednu komoru za 2017. godinu

Ustavni sud odlučio je da odbije predlog za utvrđivanje neustavnosti i nezakonitosti Odluke o utvrđivanju osnovice i stope za obračun članskog doprinosa za Privrednu komoru Crne Gore za 2017. godinu ("Sl. list CG", br. 79/2016).

Više

PREDLOG ZAKONA O POSREDOVANJU PRI ZAPOŠLJAVANJU I PRAVIMA ZA VRIJEME NEZAPOSLENOSTI: Redovni učenici, studenti osnovnih studija (i redovni i vanredni) i osobe koje obavljaju stručno osposobljavanje za rad bez zasnivanja radnog odnosa, neće moći da budu na evidenciji Zavoda za zapošljavanje

Redovni učenici, studenti osnovnih studija (i redovni i vanredni) i osobe koje obavljaju stručno osposobljavanje za rad bez zasnivanja radnog odnosa, neće moći da budu na evidenciji Zavoda za zapošljavanje. To predviđa Predlog zakona o posredovanju pri zapošljavanju i pravima za vrijeme nezaposlenosti, kojeg je pripremilo Ministarstvo rada i socijalnog staranja.

Više

MUP FORMIRA TIM ZA BORBU PROTIV PORODIČNOG NASILJA

Ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić, direktor policije Slavko Stojanović i pomoćnik direktora za Sektor kriminalističke policije Enis Baković sastali su se sa predstavnicama nevladinih organizacija koje se bave nasiljem u porodici, a koje su predstavljale direktorka Centra za ženska prava Maja Raičević i direktorka SOS telefona za žene i djecu žrtve nasilja Nataša Međedović.

Više

UNIJA SLOBODNIH SINDIKATA: Smanjiti opterećenje na zarade, ukinuti krizni porez, povećati stopu poreza na dobit i prevesti 40 hiljada radnika iz sive zone u legalne kanale

Generalni sekretar Unije slobodnih sindikata Srđa Keković ukazao je da je krajnje vrijeme da se smanji opterećenje na zarade, ukine krizni porez, poveća stopa poreza na dobit i da se 40 hiljada radnika iz sive zone uvede u legalne kanale.

Više

CENTRALNA BANKA: Odlilo se 98 miliona eura

Ukupan priliv stranih direktnih investicija (SDI) u prvih devet mjeseci ove godine iznosio je 409,8 miliona eura, dok se istovremeno iz zemlje odlilo 98,1 milion eura, pokazuju preliminarni podaci Centralne banke (CBCG).

Više