Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

OCJENA USTAVNOSTI I ZAKONITOSTI: Ukinute odredbe člana 218a Zakona o izvršenju i obezbjeđenju, kojim je bilo propisano izvršenje po osnovu mjenice. Ovaj član Zakona omogućavao je naplatu potraživanja prije pravosnažnosti rješenja o izvršenju i bez mogućnosti žalbe

Prema ovoj odluci suda, povjerioci su do sada nezakonito naplatili više miliona eura, a to će i nastaviti da rade dok Službeni list ne objavi odluku Ustavnog suda. Tada će biti poznato i da li je Ustavni sud dao preporuku za izvršenje ove odluke, odnosno šta će biti sa novcem koji je nezakonito naplaćen na ovaj način

Više

Promet robe u trgovini na malo u avgustu 2017. godine je u odnosu na isti prošlogodišnji mjesec bio veći pet odsto u tekućim i 2,2 odsto u stalnim cijenama, pokazuju podaci Monstata.

Statističari su naveli da je stopa prometa u trgovini na malo u periodu od januara do avgusta u odnosu na isti prošlogodišnji period veća 4,9 odsto u tekućim i 3,1 odsto u stalnim cijenama.

Više