Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

ZAKON O PLANIRANJU PROSTORA I IZGRADNJI OBJEKATA: Rok za podnošenje prijave za legalizaciju 15. jul 2018. godine

Crnogorskim opštinama je do kraja maja podnijeto ukupno 2.606 zahtjeva za legalizaciju bespravno izgrađenih objekata, saopšteno je iz Ministarstva održivog razvoja i turizma.

Više

PREDLOG ZAKONA O IZMJENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O SPRJEČAVANJU PRANJA NOVCA I FINANSIRANJA TERORIZMA: Predviđeno formiranje registra stvarnih vlasnika

Registar stvarnih vlasnika firmi, odnosno pravnih lica, za godinu i po trebalo bi da formira Poreska uprava. To predviđa Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o sprječavanju pranja novca i finansiranja terorizma, koji je u skupštinskoj proceduri, ali i nameću pitanje da li će se nakon toga znati ko stvarno stoji iza firmi čiji su vlasnici u papirima fiktivni, odnosno koje su registrovane na tuđa imena.

Više

PREDLOG ZAKONA O IZMJENI ZAKONA O SPORAZUMNOM FINANSIJSKOM RESTRUKTURIRANJU DUGOVA PREMA FINANSIJSKIM INSTITUCIJAMA: Restrukturiranje dugova nastaviti još godinu dana

Skupštinski Odbor za ekonomiju, finansije i budžet, predložio je parlamentu da usvoji Predlog zakona o izmjeni Zakona o sporazumnom finansijskom restrukturiranju dugova prema finansijskim institucijama, koji podrazumijevaja produžetak njegovog važenja još godinu.

Više

JAVNI POZIV ZA KONSULTACIJE POVODOM IZRADE NACRTA ZAKONA O SIGURNOSTI OPERACIJA SA UGLJOVODONICIMA: Konsultacije traju do 20. juna 2018. godine

Ministarstvo ekonomije, u skladu sa Uredbom o postupku i načinu sprovođenja javne rasprave u pripremi zakona ("Sl. list CG", br. 12/2012), objavljuje javni poziv za konsultacije zainteresovane javnosti povodom izrade Nacrta zakona o sigurnosti operacija sa ugljovodonicima.

Više

MINISTARSTVO FINANSIJA: Povećana naplata svih poreza

Prihodi budžeta u prva četiri mjeseca ove godine bili su 484,2 miliona eura, što je 14,6 odsto više u odnosu na isti prošlogodišnji period, pokazuju preliminarni podaci Ministarstva finansija.

Više