Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

SKUPŠTINA CG: 16. maja 2019. godine Šesta sjednica Prvog redovnog zasijedanja - Razmatranje predloga zakona

Šesta sjednica Prvog redovnog zasijedanja u 2019. godini biće održana u četvrtak, 16. maja 2019. godine, sa početkom u 11.00 sati.

Više

ZAKON O EFIKASNOM KORIŠĆENjU ENERGIJE: Izdavanje energetskih pasoša zgradama počeće sredinom 2020. godine. Osim investitora koji grade, odnosno rekonstruišu zgradu, i vlasnika koji prodaju ili daju u zakup zgrade ili djelove zgrada, energetski pasoš moraju imati i organi državne uprave, jedinice lokalne samouprave i javne službe

Energetski sertifikati biće obavezni za sve nove i postojeće zgrade koje se rekonstruišu, prodaju ili daju u zakup, što važi za stambene i nestambene objekte, ukazao je generalni direktor Direktorata za energetsku efikasnost u Ministarstvu ekonomije Marko Radulović.

Više

U PRIPREMI NOVI ZAKON O RADU: Fleksibilnost u pogledu postupka zasnivanja i prestanka radnog odnosa na brz, jednostavan i ekonomičan način, bez administrativnih barijera

Novi zakon o radu bi, prema planu, trebalo da bude usvojen u drugom kvartalu, saopštio je ministar rada i socijalnog staranja Kemal Purišić.

Više

PREDLOŽENO POVEĆANJE MINIMALNE ZARADE ZA 15 ODSTO OD 1. JULA 2019. GODINE: Prijedlog Vlade CG podrazumijeva i smanjenje opterećenja rada za dva odsto

Vlada je predložila da se povećanje minimalne zarade za 15 odsto, odnosno na 222 eura primijeni od 1. jula tekuće godine, naravno, ukoliko se među socijalnim partnerima, u okviru Socijalnog savjeta, prethodno postigne saglasnost, ukazao je ministar finansija Darko Radunović i podsjetio da prijedlog Vlade podrazumijeva i smanjenje opterećenja rada za dva odsto.

Više