Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

ZAKON O ZAŠTITI DOBROBITI ŽIVOTINJA: NVO Prijatelji životinja navode da se Zakon ne sprovodi, niti postoje nadležne službe za njegovo sprovođenje

U Crnoj Gori ne postoji tačan podatak o broju napuštenih životinja, s obzirom na to da Ministarstvo poljoprivrede još uvijek nije uradilo bazu podataka, kako bi se one evidentirale, saopšteno je iz NVO Prijatelji životinja Podgorica.

Više

PREDLOG ZAKONA O IZMJENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O NEVLADINIM ORGANIZACIJAMA: Više od 170 nevladinih organizacija traži povlačenje predloga zakona

Više od 170 nevladinih organizacija (NVO) zatražilo je od premijera povlačenje Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o nevladinim organizacijama, jer, kako smatraju, zakonsko rješenje ne valorizuje ulogu, značaj i potencijal NVO sektora.

Više

JAVNI POZIV ZA KONSULTACIJE ZA POSTUPAK PRIPREME NACRTA ZAKONA O IZMJENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O SOCIJALNOJ I DJEČJOJ ZAŠTITI: Konsultacije će trajati do 24. aprila 2017. godine

Na osnovu člana 7 Uredbe o postupku i načinu sprovođenja javne rasprave u pripremi zakona ("Sl. list CG", br. 12/2012) Ministarstvo rada i socijalnog staranja, upućuje javni poziv za konsultacije građanima, stručnim i naučnim institucijama, državnim organima, strukovnim udruženjima, političkim strankama, nevladinim organizacijama, medijima i drugim zainteresovanim organima, udruženjima (zainteresovana javnost) za pitanja koja će se uređivati zakonom, da se uključe u postupak pripreme Nacrta zakona o izmjenama i dopunama Zakona o socijalnoj i dječjoj zaštiti.

Više

JAVNE KONSULTACIJE O NACRTU ZAKONA O REPREZENTATIVNOSTI SINDIKATA

Ministarstvo rada i socijalnog staranja daje na javne konsultacije Nacrt zakona o reprezentativnosti sindikata i upućuje javni poziv organima, organizacijama, udruženjima i pojedincima, da se uključe u javne konsultacije i daju svoj doprinos u razmatranju Nacrta zakona o reprezentativnosti sindikata.

Više

MONSTAT: Veći promet robe u trgovini na malo

Promet robe u trgovini na malo u februaru u odnosu na isti mjesec 2016. godine veći je za 4,7 odsto u tekućim i 3,4 odsto u stalnim cijenama, saopštio je Monstat.

Više