Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

ZAKON O PLANIRANJU PROSTORA I IZGRADNJI OBJEKATA: Procedura za legalizaciju bespravnih objekata: Rok i preduslovi za podnošenje zahtjeva

Zahtjev za legalizaciju bespravnog objekta može se podnijeti nadležnom organu lokalne uprave najkasnije do 15. jula 2018. godine. Zahtjev se podnosi nadležnom organu lokalne uprave – sekretarijatu u opštini na čijoj se teritoriji nalazi objekat.

Više

ZAKON O IZVRŠENJU I OBEZBJEĐENJU: U poslednje tri godine Ministarstvo pravde nije imalo predstavki građana po osnovu dvostruke naplate potraživanja od strane javnih izvršitelja

Zbog neusklađene pravne procedure, građani se često susrijeću sa situacijom da im banke više puta naplaćuju istu kaznu, zbog čega im je račun u blokadi a sve po nalogu javnog izvršitelja.

Više

PREDLOG ZAKONA O UNUTRAŠNJIM POSLOVIMA: Nevladinom sektoru sporan dio o praćenju građana. Iz MUP-a tvrde da praćenjem neće prikupljati dokaze, već samo potvrđivati sumnje u vezi određenih osoba, te da se taj materijal neće moći koristiti u dokaznom postupku

U novom Predlogu zakona o unutrašnjim poslovima postoje zakonska rješenja koja su nedorečena, ocjenjuju u nevladinom sektoru, ali je, kako navode, dobro da se krenulo u izmjenu tog akta.

Više

NACRT ZAKONA O RADU: Usvajanje Zakona očekuje se na jesen 2018. godine

Zakon o radu mogao bi biti usvojen tek na jesen, to je predviđeno programom rada Vlade za 2018. godinu kojeg je Vlada objavila.

Više

UREDBA O INFORMISANJU POTROŠAČA O HRANI: Za lažne tvrdnje o namirnicama kazne od 500 do 20.000 eura

Vlada Crne Gore donijela je Uredbu o informisanju potrošača o hrani, kojom se bliže propisuju uslovi pružanja informacija o identitetu, sastavu, svojstvima ili drugima karakteristikama hrane, zaštiti zdravlja potrošača i bezbjednoj upotrebi hrane, kao i o hranljivim svojstvima.

Više

JAVNA RASPRAVA O NACRTU PRAVILNIKA O IZMJENAMA I DOPUNAMA PRAVILNIKA O DEPONOVANJU I ULAGANJU SREDSTAVA TEHNIČKIH REZERVI I SREDSTAVA KAPITALA DRUŠTVA ZA OSIGURANJE: Rasprava će trajati do 10. aprila 2018. godine

Ministarstvo finansija obavještava zainteresovanu javnost da pokreće javnu raspravu o Nacrtu pravilnika o izmjenama i dopunama Pravilnika o deponovanju i ulaganju sredstava tehničkih rezervi i sredstava kapitala društva za osiguranje, koji je pripremila Agencija za nadzor osiguranja.

Više

AGENCIJA ZA ZAŠTITU LIČNIH PODATAKA I SLOBODAN PRISTUP INFORMACIJAMA NA NOVOJ ADRESI

Agencija za zaštitu ličnih podataka i slobodan pristup informacijama je promijenila svoj poslovni prostor, pa se sada nalazi na sljedećoj adresi:

Više