Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

REFORMA PRAVOSUĐA: Sudije ne dotiču medijski pritisci

Sudije Višeg suda u Podgorici, kao i sve njihove kolege u Crnoj Gori, obučeni su da ih ne dotiču pritisci kroz medijska oglašavanja političara, nevladinih organizacija, pa i pojedinih učesnika u sudskim postupcima – ukazao je predsjednik Višeg suda Boris Savić, navodeći da osim nosioca sudijske funkcije i drugi segmenti društva treba da grade i čuvaju autoritet sudstva.

Više

ZAKON O SVETKOVANJU VJERSKIH PRAZNIKA: Neradni dani povodom Božića 6, 7. i 8. januar 2021. godine

Na osnovu Zakona o svetkovanju vjerskih praznika ("Sl. list RCG", br. 56/93 i 27/94 - dr. zakon), vjernici pravoslavne vjeroispovjesti imaju pravo na plaćeno odsustvo, radi svetkovanja vjerskog praznika za Badnji dan i Božić (dva dana) i to: sreda 6. januara (Badnji dan), četvrtak 7. januara (prvi dan Božića) i petak 8. januara (drugi dan Božića).

Više

UREDBA O NAČINU OBRAZOVANJA MAKSIMALNO DOZVOLJENIH MALOPRODAJNIH CIJENA NAFTNIH DERIVATA: Cijene goriva nepromijenjene

Od 5.januara 2021.godine, važiće iste cijene naftnih derivata kao u protekle dvije sedmice :

Više

SEKTORU TURIZMA POTREBNE MJERE PODRŠKE

Turistička privreda u Crnoj Gori priprema se za period nakon koronavirusa kako bi u izvjesnoj mjeri smanjila negativan uticaj na poslovanje, saopštili su predstavnici Privredne komore (PKCG) i dodali da su tom sektoru potrebne još snažnije mjere podrške.

Više