Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

ZAKON O ZAŠTITI STANOVNIŠTVA OD ZARAZNIH BOLESTI: Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti nema pravo raspolaganja podacima o ličnosti osoba u samoizolaciji, Ustavni sud postupio ispravno kada je doneo odluku o ukidanju odluke o objavljivanju imena lica u samoizolaciji

Imenima i adresama osoba u samoizolaciji mogle su raspolagati isključivo institucije koje nude zdravstvenu zaštitu, ali ne i Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti (NKT), poručio je član Savjeta Agencije za zaštitu ličnih podataka (AZLP) Muhamed Đokaj.

Više

SUBVENCIJE VLADE U IZNOSU OD 3 MILIONA EVRA ZA IZDAVAOCE PRIVATNOG SMJEŠTAJA

Ministarstvo ekonomije je raspisalo Javni poziv za učešće u postupku dodjele sredstava za Program za unapređenje konkurentosti privrede za 2020. godinu, za koji je opredijeljeno više od pet miliona eura.

Više

ZAKON O BEZBJEDNOSTI SAOBRAĆAJA NA PUTEVIMA: Saobraćajna kultura na niskom nivou, edukacija ali sankcionisanje mladih vozača neophodne kako bi se smanjio broj saobraćajnih nezgoda

Smanjenje broja saobraćajnih nezgoda i podizanje nivoa bezbjednosti svih učesnika u saobraćaju možemo postići samo kroz razvijanje osjećaja odgovornosti, odnosno kroz unapređenje saobraćajne kulutre, kazao je pomoćnik načelnika Odsjeka za bezbjednost drumskog saobraćaja Ilija Janjušević.

Više

ZAKON O ZARADAMA ZAPOSLENIH U JAVNOM SEKTORU: Nezavisni sindikat sudstva traži povećanje koeficijenta

Zaposleni u sudstvu dobili su prošle godine nezavisni Sindikat sudstva koji je osim poboljšanja materijalnog statusta svojih članova odnedavno pokrenuo inicijativu povećanja zarada i potpisivanje posebnog kolektivnog ugovora u ovoj grani.

Više

ZAKON O PLATNOM PROMETU: Centralna banka objavila novi spisak preduzeća sa blokiranim računima

Centralna banka (CBCG) objavila je novi spisak preduzeća sa blokiranim računima, na kojem se nalazi 24 kompanije više nego na prethodnom.

Više