Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

ZAKON O DRŽAVNOJ IMOVINI: Još uvijek nije uspostavljen jedinstveni sistem evidencije državne imovine, niti zakonom predviđeni registar nepokretnosti

Država Crna Gora deset godina poslije donošenja Zakona o državnoj imovini ("Sl. list CG", br. 21/2009 i 40/2011 - dr. zakon - dalje: ZDI), i pored zakonom definisane obaveze, još nema uspostavljen jedinstveni sistem evidencije državne imovine, niti zakonom predviđeni registar nepokretnosti.

Više

ZAKON O ADMINISTRATIVNIM TAKSAMA: Uvedena taksa, u iznosu od pet eura, koja se naplaćuje u slučaju izmjene pogrešnih podataka u jedinstvenoj carinskoj ispravi

Zakonom o administrativnim taksama ("Sl. list CG", br. 18/2019) ponovo je uvedena taksa, u iznosu pet eura, koja se naplaćuje u slučaju izmjene pogrešnih podataka u jedinstvenoj carinskoj ispravi, saopštio je potpredsjednik Odbora udruženja špeditera Privredne komore Saša Simović na sjednici tog tijela PKCG.

Više

NACRT ZAKONA O IZMJENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O TAJNOSTI PODATAKA: Nevladine organizacije traže brisanje odredaba kojima se predviđa neustavno skrivanje informacija od javnog značaja

Crnogorske nevladine organizacije (NVO), njih 36, pozvale su Ministarstvo odbrane da iz procedure povuče sporne odredbe Zakona o tajnosti podataka kojima se, kako se navodi, predviđa neustavno skrivanje podataka od javnosti, saopšteno je iz MANS-a.

Više

JAVNA RASPRAVA O NACRTU ZAKONA O UNUTRAŠNJIM POSLOVIMA: Rasprava će trajati 20 dana

Na osnovu člana 11 Uredbe o izboru predstavnika nevladinih organizacija u radna tijela organa državne uprave i sprovođenju javne rasprave u pripremi zakona i strategija ("Slu. list CG", br. 41/2018).

Više