Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

PREDLOG ZAKONA O FISKALIZACIJI U PROMETU PROIZVODA I USLUGA: Uvodi se on-line poreski nadzor od 1. januara 2020. godine

Savjet za konkurentnost razmotrio je i podržao Predlog zakona o fiskalizaciji u prometu proizvoda i usluga. Predsjednik Savjeta, premijer Duško Marković ocijenio je da je riječ o transformacionom projektu koji, pored direktnog uticaja na poresku disciplinu, doprinosi i promjeni svijesti i standarda i unapređenju poslovne etike kao jedne od temeljnih vrijednosti društva, demokratije i ekonomskih sloboda.

Više

NACRT ZAKONA O IZMJENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O SUDOVIMA: Nacrt zakona biće povučen iz procedure

Završena javna rasprava o Nacrtu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o sudovima, koju je 13.maja raspisalo Ministarstvo pravde. Međutim, nakon reakcije Advokatske komore, koja tvrdi da predložene izmjene nisu u skladu sa interesom građana i preporukama EU, potpredsjednik Vlade i Ministar pravde, Zoran Pažin, njenom je predsjedniku, Zdravku Begoviću, obećao da će sporni tekst biti povučen iz dalje procedure.

Više

PROBLEM LAŽNIH BOLOVANJA: Tokom 2018. godine zbog bolovanja zaposlenih izgubljeno je 1,14 miliona radnih dana, što je državu koštalo 5,95 miliona eura

U Crnoj Gori za prva tri mjeseca ove godine odobreno je 4.692 slučaja bolovanja, što je za oko devet odsto više u odnosu na isti period 2018. godine.

Više

OSTVAREN NAPREDAK U REFORMI JAVNE UPRAVE

Crna Gora je napravila značajan napredak u reformi javne uprave, ali je pred njom još dosta izazova, ukazali su iz Ministarstva javne uprave (MJU), navodeći da su sa tom ocjenom saglasni i partneri iz Evropske komisije.

Više