Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

VLADA CG: Utvrđen Predlog zakona o dopunama Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti

Vlada Crne Gore je u četvrtak 30. aprila, bez održavanja sjednice, a na osnovu pribavljene saglasnosti većine članova, utvrdila Predlog zakona o dopunama Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti.

Više

ZAKON O UNUTRAŠNjOJ TRGOVINI: Sindikati protiv inicijative da se ukine neradna nedjelja u trgovini

Inicijative Unije poslodavaca (UPCG) za ocjenu ustavnosti člana 35a Zakona o unutrašnjoj trgovini ("Sl. list CG", br. 49/2008, 40/2011 - dr. zakon i 38/2019), kao i za njegovu suspenziju, predstavljaju napad na radna prava zaposlenih u trgovini, sektoru u kojem su ona najugroženija, saopštili su predstavnici Unije slobodnih sindikata (USSCG).

Više

PREDLOG ZAKONA O AMNESTIJI LICA OSUĐENIH ZA KRIVIČNA DJELA PROPISANA ZAKONIMA CRNE GORE I LICA OSUĐENIH STRANOM KRIVIČNOM PRESUDOM KOJA SE IZVRŠAVA U CRNOJ GORI: Oprezno sa amnestijom

Predsjednica Vrhovnog suda Crne Gore Vesna Medenica ukazala je da Predlogu zakona o amnestiji lica osuđenih za krivična djela propisana zakonima Crne Gore i lica osuđenih stranom krivičnom presudom koja se izvršava u Crnoj Gori koji je dostavljen Skupštini treba pristupiti sa posebnim senzibilitetom i oprezom iz više razloga.

Više

MINISTARSTVO PROSVJETE: Maturski, stručni i polumaturski ispiti biće održani od 20. maja 2020. godine, a na polaganjima neće biti gradiva iz četvrtog tromjesečja

Maturski, stručni i polumaturski ispiti biće održani od 20. maja, a na polaganjima neće biti gradiva iz četvrtog tromjesečja, saopštio je ministar prosvjete dr Damir Šehović. Eliminisanje pitanja iz četvrtog klasifikacionog perioda odnosno tromjesečja bio je i jedan od zahtjeva Unije srednjoškolaca, sa čijim predstavnicima su se Šehović i uprava Ispitnog centra sreli.

Više

EVROPSKA INVESTICIONA BANKA: Do 50 miliona eura za povoljne kredite malom biznisu u CG

Evropska investiciona banka je još u januaru odobrila posebnu kreditnu liniju do 50 miliona eura jednoj crnogorskoj poslovnoj banci. Pregovori o finansiranju su u toku i biće završeni narednih dana, a sredstva će biti na raspolaganju crnogorskim malim i srednjim preduzećima u obliku povoljnijih zajmova, koji su presudni u vrijeme kada se većina bori sa likvidnošću, rekao je Migel Morgado, direktor za jadranski region u Evropskoj investicionoj banci.

Više