Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

ZAKON O PLATNOM PROMETU: U padu broj blokiranih kompanija

Centralna banka (CBCG) objavila je novi spisak preduzeća sa blokiranim računima, na kojem se nalazi 288 kompanija manje nego na prethodnom.

Više

ZA TRI GODINE NAPLAĆENO 3 MILIJARDE EURA POREZA

Ukupna bruto naplata poreza je tokom prethodne tri godine iznosila tri milijarde eura, čime je plan premašen za 122 miliona eura, saopštio je direktor Poreske uprave (PU) Miomir M. Mugoša.

Više

USKORO IZBOR GLAVNOG BUDŽETSKOG INSPEKTORA

Ministarstvo finansija će intenzivirati napore da budžetska inspekcija profunkcioniše punim kapacitetom i popuni se mjesto glavnog budžetskog inspektora, ukazali su iz ovog Vladinog resora.

Više

DO 2021. UVODI SE REGISTAR PEDOFILA

Crna Gora bi do kraja 2021. trebalo da dobije registar pedofila, odnosno lica osuđenih za krivična djela protiv polne slobode učinjenih nad djecom. To je plan naveden u izvještaju o sprovođenju Strategije za prevenciju i zaštitu djece od nasilja, koji je objavljen nakon sjednice Vlade u četvrtak. Uspostavljanje registra pedofila prošle je godine iniciralo Udruženje "Roditelji".

Više