Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

PROGLAŠENI ČLANOVI TUŽILAČKOG SAVJETA

Predsjednik Crne Gore, Filip Vujanović, proglasio je članove Tužilačkog savjeta koje je izabrala Konferencija državnih tužilaca. Iz Kabineta predsjednika je saopšteno da je za predsjednika Tužilačkog savjeta proglašen vrhovni državni tužilac, Ivica Stanković.

Više

CG ISPLATILA 77,5 HILJADA EURA PO PRESUDAMA EVROPSKOG SUDA ZA LJUDSKA PRAVA

Evropski sud za ljudska prava u prošloj godini je riješio 27 predmeta koji se odnose na Crnu Goru, saopštila je zastupnica Crne Gore pred tim sudom, Valentina Pavličić, navodeći da je po osnovu presuda i odluka podnosiocima predstavki dosuđeno 77,5 hiljada eura.

Više

ZAKON O SVETKOVANJU VJERSKIH PRAZNIKA: Neradni dani povodom božićnih praznika 6, 7. i 8. januar 2018. godine

Na osnovu Zakona o svetkovanju vjerskih praznika ("Sl. list RCG", br. 56/93 i 27/94 - dr. zakon), vjernici pravoslavne vjeroispovjesti imaju pravo na plaćeno odsustvo, radi svetkovanja vjerskog praznika za Badnji dan i Božić (dva dana) i to: 6., 7. i 8. januara.

Više

ZAKON O PLATNOM PROMETU: Raste broj blokiranih kompanija

Centralna banka (CBCG) objavila je novi spisak preduzeća sa blokiranim računima, na kojem se nalazi sedam kompanija više nego na prethodnom. Na novom spisku, koji CBCG u skladu sa Zakonom o platnom prometu ("Sl. list CG", br. 62/2013 i 6/2014 - ispr.) objavljuje mjesečno, nalazi se 16,22 hiljade kompanija sa evidencije Centralnog registra privrednih subjekata (CRPS) Poreske uprave i CBCG. Od ukupnog broja blokiranih preduzeća, 3,5 hiljada ih je na evidenciji CBCG, a ne nalaze se u CRPS-u.

Više

NACRT ZAKONA O RADU: Unija poslodavaca nezadovoljna rješenjem u Nacrtu zakona koje se odnosi na produženje ugovora o radu na određeno vrijeme trudnicama, te rješenjem koje se odnosi na prebacivanje uplate doprinosa za lica koji su ostali bez posla usled stečajnog postupka, a ispunili su neki od uslova za penzionisanje

Norme Nacrta zakona o radu, koje se odnose na produženje ugovora o radu na određeno vrijeme trudnicama i prebacivanje uplate doprinosa za nezaposlene koji su ostali bez posla u stečajnom postupku na Fond rada, mogle bi predstavljati značajan trošak za državu.

Više

EVROINTEGRACIJE: Bitka za zatvaranje ekonomskih poglavlja

Crnoj Gori narednih godina predstoji rovovska bitka za suštinsko zatvaranje ekonomskih pregovaračkih poglavlja, što građani neće moći značajno da primijete u svakodnevnom životu, ocijenila je profesorica, Gordana Đurović.

Više