Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

IZMJENE ZAKONA O ENERGETICI I ZAKONA O PLANIRANJU PROSTORA: Obezbijeđeni neophodni zakonski preduslovi da građani postanu proizvođači električne energije

Od oktobra ove godine građani i privreda će moći da uzmu beskamatne kredite i za ugradnju solarnih panela za proizvodnju električne energije za svoje potrebe s tim da im sve viškove Elektroprivreda otkupi, a kad njima fali moći će da povuku od EPCG. Ovo je jedna od mjera iz Vladinog trećeg paketa podrške smanjenju ekonomskih posljedica kovida-19. Na koji način će ovo funkcionisati i da li je sve spremno i tehnički i pravno Pobjeda je pitala Ministarstvo ekonomije i Elektroprivredu.

Više

MINISTARSTVO EKONOMIJE RASPISALO JAVNI POZIV ZA UČEŠĆE U POSTUPKU DODJELE SREDSTAVA ZA PROGRAM ZA UNAPREĐENJE KONKURENTOSTI PRIVREDE ZA 2020. GODINU

Ministarstvo ekonomije je raspisalo Javni poziv za učešće u postupku dodjele sredstava za Program za unapređenje konkurentosti privrede za 2020. godinu, za koji je opredijeljeno više od pet miliona eura.

Više

MINISTARSTVO PROSVJETE DODIJELIĆE 352 STIPENDIJE STUDENTIMA OSNOVNIH I SPECIJALISTIČKIH AKADEMSKIH I PRIMIJENJENIH STUDIJA: Dokumenata se podnose od 1. septembra do 16. oktobra

Ministarstvo će dodijeliti 200 stipendija studentima koji produžavaju pravo na stipendiju, a 40 studentima prirodnih nauka koji prvi put konkurišu.

Više

ZAKON O FINANSIRANJU UPRAVLJANJA VODAMA: Opštini Nikšić dva miliona eura naknade na ime korišćenja akumulacija

Opština Nikšić će na osnovu novih odredaba Zakona o finansiranju upravljanja vodama, koji je usvojen u četvrtak, ostvariti dodatne godišnje prihode od oko dva miliona eura, kao naknadu na ime korišćenja akumulacija.

Više

POČELO PRIJAVLJIVANJE ZA DRŽAVNU POMOĆ ZA JULSKU ZARADU

“Za ovaj program je do kraja godine opredijeljeno od 18 miliona eura za zarade zaposlenih kroz subvencije, za 25 hiljada zaposlenih, odnosno za 3,5 hiljade preduzeća“, precizirano je iz Ministarstva ekonomije.

Više

ODRŽANA 71. SJEDNICA SAVJETA CENTRALNE BANKE

Na 71. sjednici Savjeta Centralne banke Crne Gore, kojom je predsjedavao guverner Centralne banke, dr Radoje Žugić, Savjet je donio Rješenje o oduzimanju odobrenja platnoj instituciji „Diners Club International Montenegro“ d.o.o. Podgorica za pružanje platne usluge – izdavanje i/ili prihvatanje platnih instrumenata jer pomenuta platna institucija nije održavala iznos sopstvenih sredstava na nivou koji propisuje Zakon o platnom prometu, niti je sprovela mjere koje joj je naložila CBCG u pravcu usklađivanja poslovanja sa zakonom.

Više