Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

ZAKON O OSNOVNOM OBRAZOVANJU I VASPITANJU: Izmjenama Zakona biće smanjen broj učenika prilikom upisa u prvi razred osnovne škole, tako da će ubuduće u odjeljenju moći da bude 28 đaka, odnosno maksimum 30 ako resorni ministar za to da odobrenje

Ministarstvo prosvjete izmjenama i dopunama Zakona o osnovnom obrazovanju i vaspitanju ("Sl. list RCG", br. 64/2002, 49/2007 i "Sl. list CG", br. 45/2010, 40/2011 - dr. zakon i 39/2013) propisaće smanjenje broja učenika prilikom upisa u prvi razred osnovne škole, tako da će ubuduće u odjeljenju moći da bude 28 đaka, odnosno maksimum 30 ako ministar za to da odobrenje.

Više

PREDLOG ZAKONA O IZMJENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O NEVLADINIM ORGANIZACIJAMA: Jedna od ključnih novina je uvođenje kombinovanog modela koji bi podrazumijevao centralizaciju planiranja i decentralizaciju raspodjele sredstava za projekte i programe NVO

Predlogom Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o nevladinim organizacijama, koji je Vlada usvojila 30. marta 2017. godine biće uspostavljen optimalan sistem za finansiranje i podršku projekata i programa NVO iz budžeta.

Više

PREDLOG ZAKONA O IZMJENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O SLOBODNOM PRISTUPU INFORMACIJAMA: Predviđeno je uspostavljanje Portala otvorenih podataka, kao podsistema portala E-uprave, na kojem će organi vlasti proaktivno objavljivati informacije kojima je pristup dozvoljen

Predlogom zakona o izmjenama i dopunama Zakona o slobodnom pristupu informacijama predviđeno je uspostavljanje Portala otvorenih podataka, kao podsistema portala E-uprave, na kojem će organi vlasti proaktivno objavljivati informacije kojima je pristup dozvoljen.

Više

JAVNA RASPRAVA O NACRTU ZAKONA O IZMJENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O POSTUPANJU PREMA MALOLJETNICIMA U KRIVIČNOM POSTUPKU: Rasprava će trajati 40 dana

Ministarstvo pravde daje na javnu raspravu Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o postupanju prema maloljetnicima u krivičnom postupku i upućuje javni poziv građanima, naučnoj i stručnoj javnosti, državnim organima, političkim strankama, nevladinim organizacijama, međunarodnim organizacijama, medijima i svim zainteresovanim organizacijama i zajednicama, da se uključe u javnu raspravu i daju svoj doprinos u razmatranju Nacrta zakona.

Više

UREDBA O NAČINU OBRAZOVANJA MAKSIMALNIH MALOPRODAJNIH CIJENA NAFTNIH DERIVATA: Cijene goriva iste i narednih 15 dana

Cijene goriva u narednih 15 dana neće se mijenjati, saopšteno je iz Ministarstva ekonomije. Litar eurosupera 95 i 98 u naredne dvije sedmice koštaće 1,24 eura, odnosno 1,28 eura. Litar eurodizela koštaće 1,12 eura. Cijena lož ulja za veleprodaju iznosiće 1,09 eura, a za grijanje 82 centa.

Više