Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

ZAKON O UNUTRAŠNJOJ TRGOVINI: 20. oktobar 2019. godine prva neradna nedjelja za zaposlene u trgovinama

Primjena neradne nedjelje, koja je propisana Zakonom o unutrašnjoj trgovini ("Sl. list CG", br. 49/2008, 40/2011 - dr. zakon i 38/2019 - dalje: Zakon), počeće da se primjenjuje 14. oktobra, ukazala je generalna direktorica Direktorata za unutrašnje tržište i konkurenciju u Ministarstvu ekonomije Biljana Jakić.

Više

ZAKON O POVRAĆAJU ODUZETIH IMOVINSKIH PRAVA I OBEŠTEĆENjU: Država da isplati 229 miliona eura bivšim vlasnicima

Fond za obeštećenje obavezan je da postupi po 1.609 konačnih rješenja, koja su donijele komisije za povraćaj i obeštećenje. Radi se o rješenjima ukupne vrijednosti oko 229,4 miliona eura, koliko treba da se namire bivši vlasnici kojima je država nezakonito oduzela imovinu, ukazao je za Dan Momo Joksimović, predsjednik Partije penzionera, invalida i restitucije PIR.

Više

NACRT ZAKONA O IZMJENAMA O DOPUNAMA ZAKONA O SLOBODNOM PRISTUPU INFORMACIJAMA: Nevladine organizacije traže povlačenje Nacrta zakona, jer se uvode nova ograničenja i drastično smanjuju transparentnost institucija, suprotno međunarodnim standardima

Grupa od 44 nevladine organizacije (NVO) zatražila je da Vlada i Ministarstvo javne uprave odustanu od Nacrta zakona o izmjenama o dopunama Zakona o slobodnom pristupu informacijama koji, kako se ocjenjuje, uvode nova ograničenja i drastično smanjuju transparentnost institucija, suprotno međunarodnim standardima.

Više

MOGUĆNOST OGRANIČAVANJA PLAĆANJA U KEŠU

Plaćanje gotovinom polako, ali sigurno odlazi u istoriju iz više razloga, a jedan od njih je što ono usporava ekonomske aktivnosti, održava sivu ekonomiju jer države imaju vrlo ograničene mogućnosti praćenja novčanog prometa, kažu stručnjaci odgovarajući na pitanje da li i Crna Gora treba poput, recimo, Sjeverne Makedonije da ograniči plaćanje u kešu.

Više