Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

OCJENA USTAVNOSTI I ZAKONITOSTI: Odbijeni predlozi za ocjenu ustavnosti pojedinih zakona

Ustavni sud je, na V sjednici održanoj 30. maja 2019. godine, kojom je predsjedavao dr Dragoljub Drašković, predsjednik Ustavnog suda, u predmetima ocjene ustavnosti zakona, zakonitosti drugih propisa i opštih akata

Više

EVROPSKI SUD ZA LJUDSKA PRAVA: Sudska praksa Crne Gore se mora harmonizovati sa savremenim evropskim standardima zaštite ljudskih prava

Sudska praksa Crne Gore se, posmatrajući povrede članova Konvencije koje je utvrdio Evropski sud za ljudska prava u odnosu na našu državu, mora još harmonizovati sa savremenim evropskim standardima zaštite ljudskih prava, ocijenila je sutkinja suda u Strazburu Ivana Jelić.

Više

VLADA CG: Utvrđen Predlog amandmana na Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o unutrašnjoj trgovini

Vlada Crne Gore je na održanoj 123. sjednici kojom je predsjedavao predsjednik Duško Marković usvojila Izvještaj o implementaciji Akcionog plana za sprovođenje Strategije reforme javne uprave 2016-2020, za 2018. godinu.

Više

ZAKON O SVETKOVANJU VJERSKIH PRAZNIKA: Povodom Ramazanskog bajrama neradni dani 4, 5. i 6. jun 2019. godine

Povodom predstojećeg vjerskog praznika Ramazanskog bajrama, zaposleni islamske vjeroispovjesti, imaju pravo na plaćeno odsustvo u trajanju od tri dana, saopšteno je iz Ministarstva rada i socijalnog staranja.

Više

NACRT ODLUKE O KOMUNALNOM REDU: Opština Budva negira navode o kažnjavanju lica koja šetaju bez majica

Iz Opštine Budva su demantovali medijske natpise navodne nove odluke o komunalnom redu, pošto je objavljeno da će za šetnju bez majice u ovom gradu biti predviđena kazna od 500 eura.

Više