Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

NAREDBA ZA PREDUZIMANjE PRIVREMENIH MJERA ZA SPRJEČAVANjE UNOŠENjA U ZEMLjU, SUZBIJANjE I SPRJEČAVANjE PRENOŠENjA NOVOG KORONAVIRUSA: Obavještenje o zabrani putničkog međugradskog saobraćaja i zabrani prisustva i zadržavanja

Operativni štab za podršku privredi za vrijeme trajanja mjera za sprječavanje širenja koronavirusa daje sledeće uputstvo, a vezano za tumačenje Naredbe za preduzimanje privremenih mjera za sprječavanje unošenja u zemlju, suzbijanje i sprječavanje prenošenja novog koronavirusa ("Sl. list CG", br. 22/2020):

Više

NACRT ZAKONA O IZMJENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O SLOBODNOM PRISTUPU INFORMACIJAMA: Javna rasprava sprovedena, dodatne konsultacije zbog velikog interesovanja javnosti

Ministarstvo javne uprave nije organizovalo javnu raspravu, kako se to navodi u saopštenju više NVO i medija, već je, nakon završene javne rasprave, mimo propisane obaveze organizovalo dodatne konsultacije o Nacrtu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o slobodnom pristupu informacijama.

Više

UNIJA POSLODAVACA POZDRAVLJA KREDITNU PODRŠKU INVESTICIONO-RAZVOJNOG FONDA

Kreditna podrška Investiciono-razvojnog fonda malim i srednjim preduzećima je ohrabrujuća, kažu iz Unije poslodavaca. Iz Udruženja ugostitelja Budva ističu da moratorujum na otplatu kredita, kao i kredita IRF-a će privrednicima koliko toliko olakšati sadašnju situaciju, ali da to ipak neće biti dovoljno za opstanak.

Više

ZAKON O BEZBJEDNOSTI SAOBRAĆAJA NA PUTEVIMA: Opštine iniciraju smanjenje brzine kretanja

Savjet za građansku kontrolu rada policije već nekoliko godina sprovodi, kao poseban program, praćenje primjene Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima ("Sl. list CG", br. 33/2012, 58/2014, 14/2017 - odluka US i 66/2019). U istraživanju Savjeta učestvovalo 17 opština i jedna gradska opština.

Više