Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

SUDSKI I TUŽILAČKI SAVJET: Za odbrane po službenoj dužnosti advokatima za pet godina isplaćeno 11 i po miliona eura

Javnost treba da zna koliko novca i koji advokati su dobili za odbrane po službenoj dužnosti i to ne može da bude tajna, jer se njihovi honorari finansiraju sredstvima građana, iz budžeta Crne Gore stav je Savjeta Agencije za zaštitu ličnih podataka i slobodan pristup informacijama.

Više

ZAKON O BUDŽETU CRNE GORE ZA 2019. GODINU: Ukupan iznos primitka i izdataka 2,38 milijardi eura

Skupština je, 28. decembra 2018. godine, usvojila Zakon o budžetu Crne Gore za 2019. godinu, kojim je predviđen ukupan iznos primitka i izdataka od 2,38 milijardi eura.

Više

ZAKON O IZMJENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O STRANCIMA: Godišnja kvota će se određivati prema djelatnostima

Skupština je, 28. decembra 2018. godine, usvojila Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o strancima.

Više

PREDLOG ZAKONA O ŽIVOTNOM PARTNERSTVU LICA ISTOG POLA: Partnerstvo osoba istog pola zaključuje se pred matičarem i svjedocima - baš kao i bračna zajednica

Istopolni parovi u Crnoj Gori na korak su od toga da uživaju ista prava kao muškarci i žene koji stupe u brak ili žive u vanbračnoj zajednici, nakon što je Vlada na posljednjoj sjednici uoči Nove godine usvojila Predlog zakona o životnom partnerstvu lica istog pola.

Više

PORESKA UPRAVA: U 2018. godini naplaćeno iznad milijardu eura

2018. godina bila je rekordna po naplati poreskih prihoda, saopšteno je iz Poreske uprave. Naplaćeno je iznad milijardu eura, što je za 120 miliona više nego u 2017. i za 70 miliona eura preko planiranih prihoda. U Poreskoj upravi su, kako je ukazao, direktor Miomir M. Mugoša zadovoljni i naplatom poreskog duga koji je smanjen za oko 25 miliona. Iz te ustanove upozoravaju da će opštinama koje imaju dugovanja, a neredovno ih izmiruju blokirati račune.

Više

TOKOM 2019. GODINE UKIDA SE OVJERA ZDRAVSTVENIH KNJIŽICA

Fond za zdravstveno osiguranje (FZO) početkom 2019. godine razviće servis eOsiguranje na osnovu kojeg građani više neće morati da ovjeravaju zdravstvene knjižice na šalteru.

Više