Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

OCJENA USTAVNOSTI I ZAKONITOSTI: Pokrenut postupak za ocjenu ustavnosti Zakonika o krivičnom postupku, ukinute pojedine odredba Zakona o budžetu i fiskalnoj odgovornosti i Zakona o radu

Na XIII sjednici Ustavnog suda Crne Gore, održanoj 31.oktobra 2017. godine, kojom je predsjedavao dr Dragoljub Drašković, predsjednik Ustavnog suda

Više

ZAKON O NEVLADINIM ORGANIZACIJAMA: NVO ukazuju na neophodnost dosljedne primjene Zakona

Koalicija NVO-saradnjom do cilja ukazuje na potrebu dosljedne primjene Zakona o nevladinim organizacijama ("Sl. list CG", br. 39/2011 i 37/2017) i izradu sektorskih analiza u svim ministarstvima kako bi se, kako navode, omogućilo svrsishodno određivanje prioritetnih oblasti od javnog interesa u kojima će se finansirati projekti NVO u cilju poboljšanja uslova života građana i građanki Crne Gore.

Više

DUING BIZNIS LISTA: CG se nalazi na 42. mjestu po lakoći poslovanja i u odnosu na prošlogodišnju listu napravljen je pomak za devet mjesta.

Crna Gora je u ovogodišnjem izvještaju Svjetske banke (SB) o lakoći poslovanja, Doing business, zauzela 42. mjesto od 190 rangiranih zemalja, što je napredak za devet pozicija u odnosu na prethodnu godinu.

Više