Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

OCJENA USTAVNOSTI I ZAKONITOSTI: Ukoliko bi Ustavni sud proglasio neustavnim i poništio članove 139 i 140 Zakona o radu, osobe starije od 67 godina više ne bi mogle zasnovati radni odnos čak ni ako ih traži poslodavac. Zakonska mogućnost da penzioneri rade suprotna je pravu na rad mladih, čijim se čitavim generacijama pravno i faktički onemogućava mogućnost ostvarivanja tog prava, navode podnosioci inicijative

Ustavni sud je donio rješenje kojim pokreće postupak za ocjenu ustavnostii odredbe člana 139 i 140 Zakona o radu ("Sl. list CG", br. 49/2008, 26/2009 - ispr., 88/2009 - dr. zakon, 26/2010 - dr. zakon, 59/2011, 66/2012, 31/2014 i 53/2014 - dr. zakon - dalje: Zakon) koji se odnose na mogućnost radnog angažovanja osoba koje imaju više od 67 godina starosti.

Više

SREDNJOROČNA FISKALNA STRATEGIJA VLADE BIĆE USVOJENA DO KRAJA JUNA 2017. GODINE

Mjere fiskalne konsolidacije koje Vlada sprovodi od decembra prošle godine dale su dobre i ohrabrujuće rezultate, ali u cilju obezbjeđenja održivosti javnih finansija na dugi rok, moraju se sprovesti nove mjere koje će biti definisane kroz Srednjoročnu fiskalnu strategiju Vlade, čije usvajanje se očekuje do kraja juna, saopštio je predsjednik Vlade Duško Marković na sastanku sa delegacijom Međunarodnog monetarnog fonda, predvođenom šefom Misije za Crnu Goru Martinom Petrijem.

Više

POTPISAN SPORAZUM O UNAPRJEĐENJU ISPUNJAVANJA PORESKIH OBAVEZA NA MEĐUNARODNOM NIVOU I SPROVOĐENJU FATCA PROPISA: Sporazum podrazumijeva razmjenu informacija između nadležnih institucija, Poreske uprave Crne Gore i Uprave javnih prihoda SAD-a (IRS), o bankarskim računima i transferu sredstava američkih državljana u Crnoj Gori

Ministar finansija Darko Radunović i ambasadorka SAD-a u Crnoj Gori, Margaret Uehara, potpisali su Sporazum o unaprjeđenju ispunjavanja poreskih obaveza na međunarodnom nivou i sprovođenju FATCA propisa sa aneksima između Vlada dvije zemlje, koji podrazumijeva razmjenu informacija između nadležnih institucija, Poreske uprave Crne Gore i Uprave javnih prihoda SAD-a (IRS), o bankarskim računima i transferu sredstava američkih državljana u Crnoj Gori.

Više